Un nou partit de l’Escola derbis, molts partits a fora o el retorn a casa dels dos Sèniors masculins. Aquests són alguns dels ingredients de la nostra particular recepta de crema de bàsquet a Can Cartrons, el cap de setmana de la Festivitat de Sant Josep. Un altre intens cap de setmana al voltant de la pilota taronja. Repassem-ho tot plegat.

Com fem sempre, abans d’abocar-nos de ple en el relat de la jornada, guaitem els guarismes de la jornada en forma de resultats que són aquests:

Resultats 18-19 de març

Engeguem foc i posem el primer dels ingredients al cassó. L’Infantil femení obria jornada a La Plana, dissabte, rebent al Vilanova del Vallès. Les vilanovines es van mostrar molt superiors a un voluntariós conjunt de Clara Navarro i Bernat Rojo, que va tenir actitud però un primer parcial de 0-17 en els primers 10 minuts va ser un primer símptoma del que veuríem. Tot i que al tercer període el Círcol semblava aturar el cop, a posteriori els marges al marcador es van estendre a una gran distància final. Ànims i a seguir treballant.

Infantil femení - Vilanova del vallès

Clara derrota de l’Infantil en el partit que obria la jornada davant el Vilanova del Vallès

Tot seguit, l’atenció es bifurca en dos escenaris a la nostra ciutat. A la Plaça del Gas, nou compromís de l’Escola de Bàsquet. Els petits més grans de la casa van tornar a demostrar que estan en plena forma i que creixen molt fort i sobretot gaudeixen i aprenen jugant amb la pilota taronja. Sota un sol de justícia els nois de David Aldabert, Laura Casanova i Laura Mata van disputar un nou matx, en aquesta ocasió davant el Fuster. Gran partit dels petits més grans de la casa que segueixen creixent i molt.

L’altre focus d’atenció el trobem a les pistes laterals del Palau Olímpic on el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus visitava el Joventut en el primer dels dos derbis amb el Círcol de protagonista aquest cap de setmana. El conjunt de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo va derrotar clarament als verdinegres en un matx on el físic i el fet de jugar a una pista de grans dimensions vam acabar pesant en el joc i la cadència del Círcol que va tendir a la baixa.

L’altre derbi que conforma la nostra particular crema de bàsquet, el cap de setmana de Sant Josep i el dia del Pare el trobem a continuació. Les Júnior visitaven el Municipal del carrer Doctor Bassols per enfrontar-se al Llefià. Fluix partit del Círcol encara que els guarismes finals puguin semblar tot el contrari. I és que després d’una primera part molt bona, sobretot en els 13 minuts finals, on aconsegueix sobreposar-se a la defensa zonal local i on trenca el partit definitivament marcant marges finals a l’electrònic, a la represa, la projecció del Círcol s’atura en sec. I és que el Llefià s’apodera de les regnes del matx i, malgrat no aconseguir perillar la victòria final del Círcol sí que el va aconseguir dominar en els darrers 20 minuts de joc. Partit molt irregular, doncs, d’un Círcol que va tirar endavant el duel gràcies a la primera part.

Tot això a Badalona, però l’activitat Círcol ens porta, dins de la nostra recepta particular de crema de bàsquet, al Vallès Oriental amb dos duels amb presència Círcol i un duel veïnal a Sant Adrià del Besòs.

A Santa Perpètua, el Preinfantil va demostrar el seu creixement en joc i mentalitat vencent al conjunt perpetuenc a domicili després d’un partit igualat i dues pròrrogues, aguantant la bandera del bonus de faltes des d’inicis del setè quart. És a dir, ben bé 20 minuts de faltes amb tirs lliure com a conseqüència. L’evolució es mostra tant en joc com en gestió de les emocions. És en aquest punt que va permetre guanyar un matx agònic.

A tocar de Santa Perpètua hi ha Barberà del Vallès. I a Barberà, trobem el duel pel lideratge a la Lliga Cadet B1 femenina entre el conjunt vallesà i el Círcol Gràfiques Venus d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents. Conscients de què es jugaven, ambdós conjunts ho van donar tot. El partit va ser molt emocionant, igualat i amb un cert grau de duresa. Al final, el Círcol té un darrer tir per guanyar l’encontre. Però, la pilota no va entrar i en el rebot hi ha una falta a favor del Barberà que rubrica la victòria i el liderat per les vallesanes.

Si els duels al Vallès Oriental van ser igualats i un acabat amb pròrroga, el duel veïnal de la matinal de dissabte, segueix la tònica d’aquest inici de la jornada.

Una altra pròrroga cal afegir en la recepta de la nostra crema d’aquest cap de setmana: la de l’UBSA – Sots21 Preferent a la pista Polidor de Can Ricart a Sant Adrià del Besòs. Els locals van portar el ritme i la iniciativa del partit tota l’estona duent un Círcol a remolc sempre, que perd de fins a 10 punts de marge i ha d’anar remuntant. El conjunt de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez va estar a l’altura d’un gran espectacle basquetbolístic que es va allargar gratament 5 minuts més, però que va acabar caient per culpa dels mateixos errors en uns quants atacs en solitari que van resultar definitius en el signe final d’un gran enfrontament com hem dit entre l’UBSA i el líder de la Lliga que manté l’average particular amb el conjunt adrianenc.

Amb aquest partidàs marxàvem a dinar deixant reposant la crema de bàsquet Círcol en una tarda de dissabte tranquil·la amb tan sols dos partits.

El primer, a Pomar. El Sots21 B de Santi Rodríguez rebia un Roser del districte de Sant Martí de Barcelona minvat d’efectius, que es va presentar al partit amb 6 efectius en acta. Així doncs, el Círcol va haver de combatre amb un plantejament zonal extremament tancat dels barcelonins per tal de no desgastar-se massa aviat. Aquesta defensa fèrria va ser un gran obstacle per uns badalonins que van començar dominats en els primers instants i progressivament van anar canviant tornes. No és fins a mitjans del tercer quart, quan el còmput de faltes dels homes del Roser van començar a pesar. El Círcol comença a estirar marcador fins a la distància final, aprofitant un final tens que acaba amb un rival amb només tres jugadors a pista fruit de les desqualificacions per 5 faltes i tècniques a banda.

Sots21 B - Roser

El Sots21 B va derrotar al Roser a Pomar, dissabte a la tarda

L’endemà, diumenge, la resta de partits i ingredients de la jornada i de la nostra crema de bàsquet segell Círcol.

A La Plana, el partit del Júnior B masculí va ser l’avançada de la tarda de diumenge on viuríem més de 6 hores d’esport sense parar. El conjunt d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens va derrotar al Qbàsket de Sant Cugat gràcies a uns extraordinaris tres primers quarts on la pressió defensiva i uns bons percentatges d’encert en el llançament va anar incrementant l’esvoranc al marcador. Amb la feina feta, al darrer període l’equip badaloní es relaxa i desaprofita una bona ocasió per augmentar l’average global que pot determinar el desenllaç final en la classificació i les opcions de lluitar en les fases a Campionats de la categoria. En tot cas, bon partit global del Círcol que culmina una bona setmana d’entrenament

Júnior B - QBàsket

Molt bon partit del Júnior B masculí davant el Qbàsket de Sant Cugat

Curiosament al pavelló de Valldoreix es repetia el mateix partit entre el Círcol i el Qbàsket però en aquest cas a territori santcugatenc i en categoria infantil. En el millor partit de la temporada, tot i que encara hi ha coses a polir, els nois de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán van estar seriosos i concentrats en tot moment per saber gestionar els minuts i controlar els nervis i el patiment en l’ajustat marcador. Enhorabona.

I del Vallès Occidental al Vallès Oriental. Perquè la jornada ens porta també a Les Franqueses en l’irregular i inconstant partit del Premini femení al Municipal franquesí. El matx va començar igualat amb cert domini del Círcol que els fa comandar els guarismes fins que a partir del sisè període el partit es desencadena i es torna boig. Parcial gran a favor de les locals que les noies de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont el torna. En un darrer període igualat, al final triomf badaloní per un sol punt. Bons moments combinats amb altres fluixos d’un Premini femení que torna a sumar triomf.

Seguim al Vallès Oriental. A Mollet, el Júnior B femení va tancar la segona fase de la Lliga, líder, després de guanyar al Pla d’en Lledó al conjunt molletenc. Bona imatge d’un Círcol que va treballar bé els conceptes adquirits durant la setmana però que no va tenir massa sort en l’encert al tir.

Ens desplacem a Barcelona, concretament a la Plaça del Nord de Gràcia per explicar-vos un nou ingredient de la crema. Un duel d’històrics del bàsquet català en categoria Mini monopolitzava l’atenció a la pista dels Lluïsos. El Mini A queia a la pista gracienca amb certa claredat. Tot i axò, el Círcol va fer un bon partit en termes defensius tant individuals com col·lectius. Va haver-hi predisposició en córrer en atac mitjançant el recurs de la passada, però el matx es va haver d’aturar per lesions i la projecció i dinàmica del Círcol es va veure interrompuda. En tot cas, bona imatge del Mini A, en aquest duel d’històrics a pista dels Lluïsos.

La matinal de diumenge acaba a Casagemes amb el partit del Júnior A masculí que rebia en una jornada on va canviar circumstancialment el dia i l’hora al Granollers. Els vallesans van sortir més entonats que el Círcol. Això va fer que durant tot el partit el Círcol anés a remolc de les escomeses vallesanes. Tot i això, els de Jordi Garcia i David Aldabert no deixen de petja als granollerins fins al tercer quart on es trenca definitivament el partit tot i que al darrer període, en els millors moments del Círcol, el marcador s’estreny una mica deixant un regust dolç pel bon final malgrat la victòria justa del Granollers.Aquesta crema nostra ha de tenir un clàssic de diumenge a la tarda. Aquest cop, però reconvertim una mica el Superdiumenge de 6 hores d’esport i Círcol amb el Sots25 agafant el relleu del Sots21 Preferent.

Abans però marxem de nou al barri de Gràcia. Al Josep Maria de Segarra del districte de Barcelona el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila va vèncer al Vedruna a domicili després de trencar les taules establertes després del descans, gràcies a una espectacular sortida en el treball defensiu i a la contra. El Círcol segueix ben a dalt de la classificació.

A La Plana, el Superdiumenge començava amb la victòria del Sots25 davant del Montgat. La sortida dels homes de Santi Rodríguez és determinant, ja que marca les diferències sempre al voltant dels 15 punts. Després de la sortida de vestidors, els montgatins acosten marges, fet que obliga al Círcol a parar el temps. Una bona aturada al joc, ja que a posteriori es redreça la situació i ara si el Círcol sense això sí, donar marge a la relaxació, amb un Montgat que no deixa de petja al rival, segella un triomf d’ofici.

Tot seguit, clara i espectacular victòria del Sènior A, el Círcol Cotonifici, davant el Quart. Els nois de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo comandant el partit en tot moment davant d’un combatiu conjunt quartenc que aguanta l’escomesa 20 minuts. A la represa, l’espectacle del Círcol esdevé a la màxima potència. Una brutal tanda de tirs de 3 combinat amb una asfixiant defensa fa que els badalonins trinxin el partit amb un parcial de 34-7 en 10 minuts que converteix el darrer acte de l’encontre en un tràmit.

Per acabar aquesta crema de bàsquet del cap de setmana de Sant Josep, un Sènior B excel·lentment reforçat per Sots21 Preferents derrota a l’AECAM clarament. Els de Ricard Santiago i Jordi Garcia dominen a bastament tots els paràmetres davant el conjunt de l’Alt Maresme. Una de les claus la trobem en el gran nombre positiu en el balanç de més pilotes recuperades que perdudes que propicien contres que esllanguien el marcador. Això sumat a un gran encert exterior fa que les diferències màximes rondin al voltant dels 30-35 punts al final del tercer període. Amb el peix venut, en el darrer, el Círcol entra en mode de relaxació i deixa que les diferències s’escurcin al final. Bona victòria al cap i a la fi per seguir aspirant a cotes més altes, en una jornada on els altres resultats han acompanyat els interessos del Círcol.

Sènior B - AECAM

La jornada es tancava amb la convincent victòria del Sènior B davant l’AECAM

I abans de tancar aquest “El Final de la Jornada” amb gust de crema catalana de Sant Josep amb el segell del bàsquet de Can Cartrons, un recordatori. Aquest dijous s’acaba el període d’inscripcions al Campus de Setmana Santa. Afanyeu-vos per unir-vos a la Passió pel bàsquet en temps de Pasqua amb els nostres tècnics disposats a fer-vos viure uns dies únics amb l’esfèric taronja de protagonista.

I ara si ens acomiadem d’una bona jornada de bàsquet per la casa. Gràcies a tots per viure-la amb nosaltres. “El Final de la Jornada” torna la setmana que ve.

Fins aleshores que tingueu una molt bona setmana

Salut i cistelles