El canvi d’hora que s’ha produït aquest cap de setmana, on hem dormit una hora menys, no ha restat, però, l’emoció d’una nova jornada al bàsquet de Can Cartrons. Ans el contrari. I és que s’acosta el final de la temporada i cada vegada més, els partits adquireixen més importància a l’hora de determinar fins a quin punt els equips es juguen les garrofes. Tanquem mes de març, doncs, en una jornada un pelet més curta de l’habitual, perquè alguns equips de la casa descansaven, eminentment concentrada en dissabte i que ha estat farcida de derbis i de molts partits a casa. Entrem tot seguit a desgranar-vos el cap de setmana en clau bàsquet.

Abans, com sempre, obrim la panoràmica i guaitem els resultats de la jornada que són aquests:

Resultats 25-26 de març

La jornada arrencava d’una manera molt curiosa a Països Catalans, en un dissabte curull de bàsquet on es concentrava gairebé la totalitat d’enfrontaments del Círcol.

Dos partits amb presència Círcol coincidien en els dos parquets transversals del recinte del carrer Ausiàs March les primeres hores del dissabte. Un ho feia com a local, l’altre ho feia com a visitant.

D’una banda, el Preinfantil d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter rebia el conjunt degà del bàsquet català, el Laietà del districte de Les Corts de Barcelona i el derrotava en un matx molt complet. El Círcol, però, va començar apagat, un pèl adormit, tirant massa de bot i estan distrets en defensa. A partir del quart període, els badalonins surten de la letargia i comencen estar més a l’aguait en l’anticipació defensiva. Això els fa córrer i trobar cistella més fàcilment. El Círcol s’insufla de confiança, circula magistralment la pilota i això es reflecteix en un marcador que s’engruixa. Bona evolució del matx d’anada a Barcelona a ençà de l’equip, ja que es va perdre a Les Corts amb certa claredat i dissabte es van girar les tornes a favor d’un Preinfantil que ha crescut molt positivament en els darrers tres mesos. Enhorabona i a seguir treballant.

Al costat, un altre duel amb aroma a històric i a derbi. L’Infantil femení de Clara Navarro i Bernat Rojo visitava al Joventut, conjunt que al partit d’anada, havia guanyat a La Plana de 40 punts. L’enfrontament de dissabte passat va ser radicalment diferent, amb un Círcol lluitador que mai va deixar de creure en les possibilitats de sumar victòria del feu verd-i-negre, malgrat que és la Penya qui dóna la primera estocada al marcador amb un primer parcial al voltant dels 10 punts. El Círcol però no deixa de creure i combatre i llueix un joc alegre i dinàmic per no deixar de petja al seu rival. Al final, malgrat tenir moltes i clares opcions de capgirar la truita, és el Joventut qui guanya el primer dels dos derbis de la jornada. Però, quedem-nos avui amb la bona imatge del nostre Infantil femení que segueix en peu ferm l’estela de la bona progressió. Enhorabona.

Com és habitual cada dos dissabtes, abandonem momentàniament Països Catalans i resseguim la costa marítima de Badalona de sud a nord per anar a parar a Casagemes, amb la sessió dels 4 partits dels Preminis i els Minis de la nostra secció.

Ho encetava tot plegat, el Mini B i el Premini Femení.

Els nois de Roger Rubio i Marcel Climent rebien al Bàsquet Neus, el conjunt fronterer entre Badalona i Santa Coloma de Gramanet de la part alta de Montigalà. I van fer un molt bon partit on van estar intensos i concentrats. Però va faltar constància en aquests bons moments del Círcol. Això va fer que també es mostressin llacunes defensives i forats per on l’atac opositor penetrava a cistella amb relativa facilitat. Malgrat tot, el partit acaba amb bon regust de boca i és que la imatge donada va ser molt bona i dista molt de la deixada al partit d’anada al Pavelló de la Colina, on el Círcol va caure clarament.

Simultàniament, el Premini femení, després del partit de la setmana passada a Les Franqueses on no vam acabar de veure les millors sensacions de l’equip, va refer la bona senda de treball i evolució positiva i va fer un gran partit davant el Nou Barris de Barcelona. Concentració, energia, criteri, paciència i bona feina constant des de salt inicial a botzina final van ser les claus de l’excel·lent partit del Círcol.

Tot seguit, dos partits més al carrer Antoni Maura.

El primer, un derbi a la categoria Premini masculí. El Círcol Gràfiques Venus derrotava al Sant Andreu de Natzaret. La victòria es forja, bona part, gràcies a la magnífica feina a la primera meitat on es rubrica el matx on el joc és fluid, vibrant i sense pràcticament bot on la pilota literalment vola. A la segona meitat però, aquesta bona dinàmica s’estronca i es capgira. S’abusa en excés del recurs del bot i l’encert de cara a cistella i les diferències s’escurcen en un darrer quart on resta tot obert i els locals han de treballar per endur-se el derbi.

L’altre partit al punt del migdia a Casagemes era la repetició, en aquest cas en format Mini, del Círcol – Nou Barris que havíem vist anteriorment en categoria Premini femení. En aquest cas el Mini A de Jordi Garcia, Pol Catalán i Álvaro Puertas va vèncer als barcelonins en un partit amb moltes errades en el llançament, amb bons moments de circulació de pilota que van evidenciar la millora de l’equip. L’actitud i el treball van ser força bons, malgrat algunes parcel·les apàtiques i de baixada de rendiment. A seguir treballant

Mini A - Nou Barris

Victòria del Mini A a Casagemes davant el Nou Barris

Abans de tornar a Països Catalans per tancar la matinal de dissabte en clau bàsquet, marxem a Sabadell. Al pavelló de Cal Balsach de la co-capital del Vallès Occidental, el Júnior B visitava la complicada pista del Creu Alta, un rival en clara línia ascendent com va demostrar amb escreix. La igualtat va imperar durant bona part del matx amb un Círcol conduint incipientment la dinàmica al marcador. Els arlequinats, però, no van deixar que en cap moment el partit es trenqués i van fer-se forts al darrere per dificultar l’atac badaloní i poder retallar marges. El Círcol treballava bé, però no estava còmode i es precipitava en algunes accions que feien perdre moltes pilotes. Hi havia nervis i poc control a la pista. No és fins als instants finals, quan el conjunt d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens troba un moment de pau a tant d’ímpetu, s’asserena i enllaça tres bones accions d’atac i un bon treball al darrere per consolidar el marcador i tirar endavant un matx molt dur i complicat davant d’un bon rival com és el Creu Alta. Aquesta victòria davant els sabadellencs és el primer escull, ja superat, d’un trienni, Creu Alta-Cerdanyola-Sfèric de Terrassa que marcarà el futur més proper de l’equip a l’hora d’aspirar a cotes més altes com són els Campionats de Barcelona. L’abril serà clau pel Júnior B masculí. Molta sort.

De la mateixa manera que desitgem molta sort i treball a la resta de conjunts de la casa. Com és, també el Cadet femení, que ens feia de taloners de l’hora de dinar del dissabte, rebent al migdia al Sant Cugat. Tornem, per tant a Badalona i a Països Catalans per relatar-vos un nou triomf de les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents. El Círcol Gràfiques Venus va fer un bon partit però inconstant on va mancar regularitat. Molt bons minuts a l’arrencada del matx i a la sortida de vestidors combinats però, amb moments on el partit es va ensopir i les santcugatenques, tot i que mai van arribar a inquietar el triomf badaloní, sí que van poder parar el cop i fer que el duel baixés del ritme i la intensitat volguda pel Círcol. Al final, triomf còmode però sense escarafalls d’un Círcol, que arribava minvat i condicionat per malalties i afeccions vàries que han afectat algunes de les components de l’equip, al llarg de la setmana. Les badalonines segueixen fermes al pom de dalt de la taula classificatòria.

Cadet femení - Sant Cugat

Bona victòria del Cadet femení davant el Sant Cugat a Països Catalans

Havent dinat, focalitzem primer la mirada al districte d’Horta de Barcelona. Al camp del Trèvol, el Sots21 B arrencava la tarda Círcol amb derrota. A l’equip de Santi Rodríguez li van pesar massa els molts errors defensius comesos i un excés de boles perdudes. Els locals van estar millor i amb més sang i iniciativa per comandar el partit i el marcador.

Tot seguit, a la pista blava de Can Ricart, som a Sant Adrià del Besòs, el Círcol Cotonifici visitava una de les pistes més complicades de la Primera Catalana: la de l’UBSA. Allà, el Sènior A treia una victòria molt important davant un rival necessitat de triomfs per seguir aspirant a les places de Promoció d’ascens a Copa. En un ambient eixordador i on la grada va collar molt, badalonins i adrianencs intercanviaven cistelles en els primers instants A posteriori troba el to i la tecla al matx. L’encert va aparèixer, la defensa es va enfortir i els homes de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo van anar estirant el marcador fins als 13 punts finals, controlant el joc i els nervis finals. A la mitja part, ja havia envestat el camí. Tot i la reacció de l’UBSA a la sortida de vestidors, el Círcol des de la defensa i gràcies a l’encert exterior torna a prendre el pols al partit per assolir un gran triomf. Un partit on les defenses es van imposar als atacs i que va acabar de la millor manera possible. Victòria de vital importància que els fiança a la primera posició de la taula, segueix allunyant rivals directes i referma encara més les opcions d’ascens a la màxima divisió del bàsquet català. A seguir treballant.

I seguim de ruta, costa catalana amunt i arribem al Maresme. A Arenys de Munt, el Sots25 queia amb l’Amunt a domicili, al Poliesportiu de Can Zariquey en un matx resolt a la pròrroga. Un temps extra que es podria haver evitat si no fos perquè, a manca de 2 minuts pel final del temps reglamentari els arenyencs aixequen un desavantatge de 6 punts. La pròrroga enfonsa a un Círcol que arriba fos físicament i encaixa un parcial de 18-10 en contra.

La tarda de dissabte es completava a Casagemes amb el duel del Júnior A masculí que tornava a jugar a casa i ho feia rebent al Boet Mataró a qui no va poder superar el seu plantejament defensiu molt tancat. A l’altre costat de la pista, la defensa badalonina es va mostrar molt permissiva i en atac no es va tenir encert.  El partit es va girar des del salt inicial quan un parcial de 2-16 dinamitava totes les esperances de victòria local. Ja no s’hi va poder fer més. El Círcol no va tenir ni de bon tros la millor tarda a Casagemes. Ànims.

L’endemà diumenge, el dia del canvi d’hora, el Júnior A femení va ser el primer equip del Círcol en estrenar l’horari d’estiu en una jornada, curta d’activitat (només 4 partits) després d’un dissabte curull de bàsquet i Círcol. El conjunt de Jaume Lleal i David Aldabert va estrenar circumstancialment aquest horari de diumenge al matí per encetar una matinal 100% Círcol a La Plana amb tres partits. Les badalonines rebien a l’Arenys i les guanyaven clarament, malgrat que l’inici del partit es va travessar. La zona maresmenca va obstaculitzar les primeres accions ofensives d’un Círcol a qui li costava anotar. Després d’un temps mort, a meitats del primer acte, les locals troben el desllorigador al plantejament defensiu arenyenc: atacar per la part central de la zona on es va trobar un gran forat per on penetrar. A partir d’aquest instant, el matx es tenyeix definitivament de color badaloní amb moments de gran joc i ritme alt d’intensitat, fins a la diferència final al marcador.

Tot seguit, són les Sènior qui passen literalment per sobre del seu rival. El Círcol Centre Mèdic La Vila va fer un dels partits més regulars de la temporada a la Tercera Catalana femenina davant l’Imma del districte de l’Eixample de Barcelona. No hi va haver marge per a especulacions ni remuntades. El 20-2, resultat amb què va acabar el primer quart va ser d’allò més eloqüent de com van plantejar el matx les noies de Lluís Alarcón. Gràcies a la pressió defensiva, ja des de la primera línia de sortida de l’atac barceloní, amb constants dos contra u, un clar domini sota pintura i un gran encert en el tir, el Círcol va lacrar el triomf en els primers 10 minuts. A posteriori i fins a la botzina final, el Sènior femení no deixa de prémer l’accelerador i les distàncies al marcador s’amplien inexorablement de forma aclaparadora. Gran victòria d’un Círcol absolutament regular i constant que no va parar la progressió fins al final del partit.

Sènior femení - Imma

Rotunda i contundent victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila davant l’Imma

La matinal de diumenge es tancava a La Plana amb un Sots21 Preferent que va seguir el rastre de les Júnior i les Sènior, els equips que el precedien i va guanyar a bastament al Granollers. Això si, aquest duel entre badalonins i granollerins no es va trencar fins a la segona meitat. Fins al moment, un combatiu i lluitador conjunt vallesà aguantava l’escomesa d’un Círcol de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez que li mancava encert i fluïdesa en les accions per marcar unes sòlides distàncies. A la represa, els locals ja prenen les regnes definitives al matx i obren l’esvoranc a l’electrònic, doblant les diferències al final del matx. Bona victòria d’un cada cop més consolidat líder de Lliga a la Sots21 Preferent.

El darrer compromís de la jornada ens porta al Vallès Occidental, a la pista de l’Avinguda Arrahona de Sant Quirze. Allà l’Infantil masculí visitava la pista de l’intractable líder de la Lliga. Els nois de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millàn ho van donar absolutament tot. Van bregar fins a l’extenuació en una pista menuda amb una actitud encomiable, Però el físic del Sant Quirze, molt superior a un Círcol més menut i esprimatxat, va ser absolutament determinant. Juntament amb aquest factor i amb la qualitat tant individual com col·lectiva del conjunt santquirzenc s’explica una derrota amb bon regust de boca per un Círcol que ho va deixar tot a pista.

Abans de tancar “El Final de la Jornada” d’aquesta setmana, un apunt d’actualitat de secció en forma d’un agraïment molt gran. Un agraïment a vosaltres. Com us hem anunciat les darreres setmanes estem preparant amb tota la il·lusió i més, el Campus de Setmana Santa que farem del 9 al 13 d’abril a L’Hospitalet de l’Infant, al Tarragonès. Durant les dues passades setmanes hem fet el procés d’inscripció de tots els que volíeu anar-hi. Doncs bé, us hem de comunicar que aquest any, 90 persones ens acompanyaran al Campus de Setmana Santa del Bàsquet del Círcol. Això suposa un rècord d’inscripcions mai assolit. Quatre dades que expliquen un èxit coral:

  • De les 90 persones inscrites, 35 són dones.
  • 90 persones inscrites, de les quals 87, són gent de la casa i amb 3 persones més d’altres clubs o escoles de Badalona que han volgut acompanyar-nos.
  • I finalment, dir-vos que tenim representació en totes les categories del club. Des del Premini Femení fins a nois i noies dels nostres Júniors. Repetim un èxit coral de tota la família del Círcol.

Per tant, MOLTES GRÀCIES A TOTS, per la confiança amb nosaltres en una nova edició del Campus.

Del 9 al 13 d’abril viurem plegats unes vacances especials i diferents i viurem com mai la Passió per la pilota taronja en Setmana Santa amb vosaltres i amb tots els entrenadors del Círcol preparats per fer-vos gaudir com mai amb el Campus Círcol 2017.

Campus web

Tornarem la setmana que ve, primer cap de setmana d’abril, amb el Campus a tocar i un munt de partits a la secció més esportiva del Círcol per viure i narrar-vos.

Fins aleshores, que tingueu una molt bona setmana.

Salut i cistelles.