Primer cap de setmana de competició del mes d’abril i darrera jornada completa, abans de les vacances de Setmana Santa. La setmana que ve ja no juguen els equips de Promoció, deixant pas als equips Júnior i superiors i la següent s’atura completament l’activitat competitiva a la Federació Catalana de Bàsquet. Ha estat, doncs, aquesta, jornada prèvia al nostre Campus que, com sabeu, arrencarà el diumenge dia 9 fins al dia 13. Per tant, abans d’agafar un merescut descans, els equips de la casa han jugat els seus darrers enfrontaments. Repassem-ho tot plegat.

Abans, però, ampliem mires i fitem els guarismes en forma de resultats que són aquests:

Resultats 1-2 abril
Aquesta, ha estat, una jornada bàsicament jugada a fora, amb el Círcol exercint de visitant i on tots els partits com a local, només 6 es van disputar a La Plana.

El primer focus d’atenció del cap de setmana ens porta al Vallès Oriental, al Municipal de Montmeló. Allà, el Mini B de Roger Rubio i Marcel Climent guanyaven al conjunt montmeloní en un molt bon partit en línies generals i en còmput global de períodes, on la defensa en l’1 contra 1 i la bona circulació de pilota, això si, encara una mica matussera van ser claus per explicar aquest bon encontre d’un Círcol que va demostrar de nou, la bona evolució en joc i assimilació de conceptes. Aquesta és la primera victòria en la segona fase de la temporada: un premi més que merescut a la bona feina que fa temps que es veu. Felicitats

Montmeló - Mini B

Gran victòria del Mini B a pista del Montmeló

Al mateix temps, a Badalona, el Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus disputava a pista dels Salesians el primer dels tres derbis de la jornada que viuríem en l’estrena del quart mes de l’any 2017 en clau bàsquet i Círcol. Ajustat triomf de tan sols dos punts en un matx de mes a menys on el físic va tornar a donar una mala passada al Círcol. La pista, de dimensions molt grans, va ser un clar condicionant que minvava les forces dels nois de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo. Als darrers minuts, el duel s’ajusta amb un parcial de 14-8 en contra que empata l’encontre. A la darrera acció, una bola recuperada i posterior anotació dóna el triomf a un Círcol que va haver de suar tinta a la pista dels Salesians.

Gairebé simultàniament, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, el Preinfantil masculí visitva la dura pista del Ciutat Vella, conjunt que al matx d’anada havia guanyat a Badalona de 40 punts. En una mostra més del creixement en tots els aspectes del conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter van fer un molt bon partit en intensitat, la necessària per competir de tu a tu amb l’equip barceloní. En un marc poc propici a córrer i a poder fer volar la pilota, la igualtat impera els dos primers períodes amb incipient domini local. Les badades defensives visitants al tercer i quart període fan que el Ciutat Vella agafi la directa i marxi definitivament del marcador. Les diferències s’estabilitzarien fins a la botzina final, amb un Círcol bregador i competitiu sempre. Molt bona imatge, en definitiva, del Preinfantil que continua amb una gran dinàmica de creixement. A seguir

Marxem de Barcelona a Mollet. A la Plana d’en Lledó, el Premini femení de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont va consolidar el seu lideratge al Campionat, després de vèncer a les molletenques i obrir encara més l’esvoranc enter els dos primers classificats, Círcol i Argentona i la resta d’equips. Les badalonines van fer un partit correcte on van arrencar distretes i apagades i sense mostrar tot el seu potencial. Això feia que el partit estigués obert. Un excel·lent final de matx, on el Círcol recupera bones sensacions, destarota el Mollet i rubrica un nou triomf badaloní abans de marxar de vacances.

Unes vacances que van agafar més d’hora del previst, el Mini A. I és que la intensa pluja que va caure dissabte a la costa catalana i en concret a Barcelona, va fer que el partit que enfrontava el conjunt de Jordi Garcia, Pol Catalán i Álvaro Puertas al camp descobert del Lestonnac del districte de l’Eixample de la capital del país se suspengués després de disputar-se només dos períodes on vam veure una molt bona versió de l’equip.

Després d’unes primeres hores de dissabte frenètiques en partits amb presència Círcol no és fins a primera hora de la tarda on recuperem l’activitat competitiva. És en concret, en el partit del Cadet masculí, el primer dels 6 equips de la casa que jugaven com a locals a La Plana en aquest cap de setmana. Circumstància especial, ja que, com sabeu, aquest equip acostuma a jugar els seus partits a Casagemes. Doncs, amb aquest exili, el conjunt de Gerard Castro i Xesco Gotzens estrenaven la segona fase de la Lliga Interterritorial en una mini lligueta de 4 equips de dos grups diferents que van acabar la primera fase a la part baixa de la taula. El Círcol queda enquadrat juntament amb el Santfeliuenc, rival del mateix grup a la primera fase i amb el SAFA Claror i l’Horta de Barcelona, justament, el rival amb el qual encetava la darrera fase de la temporada. Els primers minuts són de domini visitant, fins que un temps mort badaloní reequilibra la situació a les acaballes del primer acte. Les taules es mantenen al segon quart. A la sortida de vestidors, els hortencs surten amb una marxa més que un Círcol que no anota en 4 minuts de joc. Això implica que el marcador agafi color visitant, fins que els locals aturen el cop, malgrat arrencar el darrer quart a remolc de l’Horta. Rapidament, en qüestió de dos minuts, els badalonins reequilibren la situació de nou i obren de bat a bat el partit. I ara si, el Cadet masculí pren definitivament les regnes d’un partit que es guanya amb paciència i treball i esperant que el treball defensiu, les contres i la lluita pel rebot donguin els seus fruits. Bona feina final d’un irregular Círcol global.

La tarda es completava a Argentona, amb una altra estrena: la de la Lligueta dels campions de grup al nivell A a la cetegoria Júnior femení. El líder de la primera fase al grup 2, el Círcol, s’enfrontava a les segones classificades del grup 1 a feu argentoní. Allà, les noies de David Manzanares i David Palomares perdien en un encontre on mai va trobar la tecla i el to i no va tenir cap opció de revertir la cadència del partit ni el marcador.

Les notícies tampoc van ser millors en el darrer partit de la jornada de dissabte. A La Plana, el Sots25 queien davant del Teià que arribava a Badalona amb només 7 efectius en acta. El matx va ser igualat els 40 minuts sempre però amb domini visitant. L’encert des de la línia de tres dels maresmencs va ser una constant que els permetia comandar les operacions. A meitats del darrer quart, els teianencs consoliden un marge al voltant dels 7-9 punts. Però, amb més cor que cap, el Círcol entra de nou al partit a manca de 3 minuts pel final, empatant el matx. En un darrer minut absolutament anàrquic on els dos equips volen anotar com sigui, el Teià anota la cistella final amb l’arma que va fer més mal als badalonins en aquest matx: un triple.

Sots25 - Teià

Derrota a les acaballes del matx del Sots25 davant del Teià

L’endemà, la jornada de diumenge s’encetava amb força. Tres partits a la mateixa hora i en tres escenaris diferents obrien foc a la matinal dominical.

Al districte de l’Eixample de Barcelona, el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila visitava el Claret d’on en sortia triomfant després d’un duel que les de Lluís Alarcón van tirar endavant amb constància, fe, lluita, treball i cap en el moment de gestionar els minuts finals amb el marcador ajustat. Les badalonines van dominar en tot moment el partit, però no van acabar mai de consolidar les rendes i això feia que el Claret tingués moments arrauxats on s’atansava al marcador.

Sènior femeni - Claret

Victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila a pista del Claret de Barcelona

El segon focus d’atenció el trobem a Casagemes en el segon derbi del cap de setmana Círcol. El Sots21 Preferent visitaven el Minguella. Clar triomf del conjunt de Jordi Ferrer, Xavi Cid i Aleix Sànchez que van haver de competir contra el plantejament zonal local. Malgrat que es van perdre moltes pilotes i no es va estar del tot fi, és innegable el treball i la seriositat que es va veure a pista per part del sòlid capdavanter de la Lliga que tindrà la setmana que ve un compromís vital per rubricar definitivament el liderat al Campionat.

I a La Plana, parlant de líders, vam gaudir d’un gran espectacle basquetbolístic entre dos equips empatats al cim de la taula classificatòria que buscaven quedar-se sols en el punt més alt de la Lliga i de pas, reduir al màxim les opcions que el seu competidor més directe l’atrapi. El Júnior B masculí i el Cerdanyola, amos i senyors de la Lliga de Nivell A van disputar un encontre decisiu. Ambdós sabien de la importància del matx i cap dels dos van donar el braç a tòrcer en un matx extremament físic on la defensa es va imposar als atacs. Després dels primers minuts el Círcol obre un primer forat a l’electrònic tancant una gran primera part on només la falta de sort en algunes accions de tir va fer que el resultat parcial al descans fos més gran. A la represa, la precipitació de l’equip d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens per voler resoldre massa ràpid el matx va fer que el Cerdanyola es reenganxés a l’encontre i acabés comandant el partit a l’arrencada del darrer acte. Un últim període que els vallesans arrenquen millor assolint la màxima diferència. Amb un parell de triples, els badalonins reaccionen i responen a l’ímpetu visitant. El matx s’obria de bat a bat i tot podria passar. Els cerdanyolencs sempre porten la iniciativa en els darrers minuts de joc. A manca d’un minut però el marcador reflecteix empat a 54. El Cerdanyola té l’opció amb un tir lliure d’anotar el bàsquet de la victòria. Però la erra, el Círcol surt com un llamp a la contra i amb una molt plàstica entrada a cistella, signa favorablement el resultat final d’un matx preciós. Triomf doncs molt important d’un Círcol que va tenir fe, voluntat, ganes i creença per aixecar un matx que semblava destinat a un altre desenllaç diferent de què vam viure.

Tot seguit, l’infantil masculí derrotava al Sant Cugat en un constant estira-i-arronsa que es resol al final amb un gran Círcol a la part decisiva del matx. L’equip de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán va fer un bon partit en línies generals, però va pecar en excés de les desconnexions que van propiciar que el rival es reconnectés al duel. Victòria a banda, la millor notícia és que l’equip segueix treballant bé i amb molt bona actitud. D’aquesta manera marxàvem a dinar, en el preludi d’una tarda intensa d’emocions, a Badalona, a Malgrat de Mar i a Vic.

Iniciem ruta a Vic. Al Castell d’en Planes de la capital osonenca el Júnior A femení visitava el Femení Osona. Les noies de Jaume Lleal i David Aldabert van començar molt concentrades, anotant 5 triples al primer quart. A posteriori, les locals han pujat línies d’intensitat defensives i l’agressivitat i això ha dificultat les accions ofensives. El bon treball genèric de l’equip ha fet que malgrat tot, l’equip rendís a un molt bon nivell suficient per encalçar un merescut triomf a una pista coneguda per aquesta generació del Círcol però tanmateix complicada.

Seguim la ruta i marxem a l’Alt Maresme. El Júnior A masculí visitava la pista dels Germans Margall, la pista de l’AECAM. Bona primera part dels nois de Jordi Garcia i David Aldabert on van mantenir un alt nivell d’encert. A la segona, però, el fet que el partit es través va parar la projecció ofensiva del
Círcol que va haver de tirar d’ofici per derrotar al conjunt de l’Alt Maresme.

Això a l’exterior de la ciutat de Badalona. El diumenge es tancava a La Plana amb la sessió dels dos Sèniors masculins. Primer, el partit del Círcol Cotonifici que rebia al Montgat, conjunt de la banda baixa de la taula però que a l’hora de la veritat va portar molts maldecaps al Círcol. L’inic més incisiu dels maresmencs va fer que els badalonins anessin a remolc, als primers compassos del joc. No és ben bé fins al final del primer acte que els homes de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo no entren en el partit. Tot seguit, la igualtat impera al marcador fins que el Círcol pren definitivament una renda sòlida al voltant dels 10 punts que l’acompanya fins al descans del matx. A la sortida de vestidors, els maresmencs tornen a agafar aire al partit: igualen l’encontre i ho deixen tot obert pel darrer quart. Un últim acte on, el Círcol torna a esllanguir el marcador i, malgrat que el Montgat fa un darrer intent per entrar de nou al matx, el Círcol segella un nou i valuós triomf en la seva lluita per l’ascens de categoria. El líder resta ja un partit mes al calendari i ho fa amb un treballat triomf davant d’un combatiu Montgat que no va deixar mai de petja al Círcol.

Sènior A - Montgat

Nova victòria, aquest cop molt complicada de treure del Círcol Cotonifici davant el Montgat

La jornada es tancava amb el derbi a Tercera entre el Sènior B i el Llefià. Un duel ciutadà que comença extremament igualat amb cap dels dos contendents deixant que l’altre porti la iniciativa. Auqest fet durarà els 40 minuts reglamentaris i 10 més: la suma de les dues pròrrogues que es van haver de jugar per dirimir el vencedor. El Círcol va veure com era superat en la lluita pel rebot pels llefiencs que es van mostrar un punt més sòlid a la primera meitat i al tram final de partit. És, precisament, el conjunt taronja qui força la pròrroga amb un triple inversemblant sobre la botzina. Al primer temps extra, el Círcol ha d’aixecar quatre punts de desavantatge per tornar a fer taules i forçar 5 minuts més de joc. Uns cinc minuts més de temps de bàsquet on el físic del Círcol va dir prou. Es va jugar més amb el cor que amb el cap, amb la intenció de tornar a remuntar el matx. Un parell d’accions del Llefià, sobretot la darrera, amb una badada defensiva d’un Círcol a la desesperada que es descuida al darrere després d’haver empatat de nou el partit és el colofó final del duel i de la jornada. Una derrota dolorosa certament, però amb la sensació que tot i que el joc no va ser el millor, sí que l’equip ho va deixar tot a pista. Ànims i a seguir treballant en aquest darrer tram final de temporada.

Amb 10 minuts més de bàsquet tanquem “El Final de la Jornada” de la setmana emplaçant-vos la setmana que ve, amb una jornada reduïda amb només els equips de No-Promoció en joc, però sobretot emplaçant-vos a tots els que aneu de Campus, aquest diumenge a les 16, on sortirem tots junts a passar unes grans vacances i a viure com mai la Passió per la pilota taronja en Setmana Santa amb els entrenadors del bàsquet del Círcol.

Fins aleshores, que tingueu una gran setmana

Salut i cistelles