La processó del silenci de Badalona és una de les tradicions més antigues conservades (enguany celebra els 30 anys de la seva recuperació) a la nostra ciutat. És un referent cultural i de país amb arrels a la tradició catòlica. És la processó més antiga documentada a Catalunya (1628)!!

La gent del Círcol hi ha estat present des de fa anys amb motivacions ben diverses, però sempre formant part d’aquest tret característic de la ciutat.

Article de la revista Time Out

Els actes començaran quan faltin 10 minuts per les 5, quan els estaferms de la confraria de Sant Anastasi sortiran a buscar el Sant Sepulcre. Una activitat seguida per molts badalonins i badalonines que esperen amb ànsia el “tercien“, quan la patrulla d’estaferms accelera la marxa pels carrers de Dalt La Vila.

estaferms processó

Després de la lectura de la sentència de Ponç Pilat, els estaferms es retiren i els passos de la processó quedaran exposats al carrer del Temple.

A partir de les 9 del vespre, quan ja fosqueja, es donarà el tret de sortida als actes pròpiament de la processó.

processó foc

El recorregut d’enguany serà: Parròquia de Santa Maria, plaça Barbarà, carrer de la Costa, plaça Constitució, carrer Barcelona, carrer Rector, carrer Santa Bàrbara, plaça Alcalde Xifré, carrer de la Creu, carrer Francesc Layret, carrer Temple i plaça Barbarà.

El recorregut es fa a les fosques i en silenci. Un silenci trencat pel “Record i memòria”.

Una bona oportunitat per viure una tradició especial i feta a casa.

Per saber-ne més:

Processó del Dijous Sant a Badalona

Badalona dóna la benvinguda a la Setmana Santa amb Viqui Molins

Blog de Joan Molar: sortides familiars

Article a El Periódico