Ja estem immersos dintre del període de vacances per la Setmana Santa. Això vol dir que l’activitat competitiva a la Federació Catalana de Bàsquet s’ha aturat fins al cap de setmana de Sant Jordi i que en el darrer només van jugar els equips de No Promoció. I aquest període vacacional per les vacances de Pasqua significa que estem de ple en el Campus de Setmana Santa de la secció de bàsquet de la casa. Diumenge passat, 91 nois i noies van sortir des de Badalona direcció a L’Hospitalet de l’Infant per passar unes vacances molt especials en un entorn fantàstic, de la mà dels entrenadors de la casa. Un Campus de rècord, pel nombre d’inscrits, 91 persones és una xifra mai vista que ens satisfà molt per viure amb tota l’esplendor la Passió de la pilota taronja en Setmana Santa. Atents a les xarxes socials del club perquè des d’allà els nostres nois i noies al Campus us enviaran tota la informació d’uns grans dies de bàsquet i Círcol que acabaran demà dijous a Port Aventura.

Campus dilluns

Amb aquest preciós sol a trenc d’alba presidint el físic dels nois i noies va començar el dilluns el Campus del Bàsquet

Abans però de marxar de Campus, calia tancar la darrera jornada de competició a la Federació Catalana. Jornada reduïda en nombre de partits amb només presència dels equips de No Promoció i a més amb alguns equips Círcol d’aquest nivell competitiu descansant. Tot i aquesta jornada de només 6 partits, els encontres han estat de gran importància i definitòria per les aspiracions dels equips en aconseguir els seus objectius.

Per tant, i ho veureu tot seguit, hem viscut una curta jornada, majoritàriament a fora, només dos partits a casa, però on hem voltat molt per Catalunya.

Abans d’endinsar-nos al repàs del cap de setmana donem una ullada al món dels resultats que són aquests.

 

CB Santa Eugènia 59 – Sènior A Círcol Cotonifici 58

CB Sant Feliu 51 –Sènior B 78

CB Pedagògium 45 – Sots 21 Preferent 57

Júnior A Femení 50 – CB Banyoles 38

Júnior B Femení 48 – CB Roda 36

SAFA Claror 52 – Cadet A 79

 

Jornada curta, amb només dos partits el dissabte. El primer, era el vital encontre al Municipal Josep Comellas del districte de Gràcia de Barcelona entre els dos primers classificats de la Lliga a la Sots21 Preferent: el Pedagògium i el Círcol de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez. Un triomf visitant sumat al fet d’eixugar l’average advers de La Plana, donaria al Círcol matemàticament el lideratge final del Campionat a manca de dos partits per acabar la fase regular. I això és el que va passar. Arrenquem aquest repàs de la jornada, doncs, de la millor manera possible. El duel contra els graciencs es va posar de cara ben aviat pels interessos del Círcol. Gràcies a la bona defensa i al control del rebot que propicia contres letals, els badalonins prenen les distàncies definitives al matx ja als primers 10 minuts. A posteriori el duel entra en mode de letargia i el joc s’empobreix. Després del descans, el Pedagògium surt amb una marxa més que el Círcol i es posa a només 6 punts dels visitants. Però, el Círcol no es posa nerviós. De nou encalça el camí, torna a gestionar el tempo del partit i endureix la defensa i la pugna pel rebot i rubrica la victòria a Barcelona. Una victòria que val una Lliga. Enhorabona a tots els jugadors i membres de l’staff tècnic. Ens espera, doncs, a partir de maig, les fases de Campionats de Catalunya amb els quarts de final a doble partit prèvia a la F4. Però això són figues d’un altre paner. La realitat la vam viure dissabte, celebrant un gran èxit pel Círcol. Felicitats Campions.

El segon partit de la jornada del dissabte i l’últim el trobem a Osona, al Municipal del Sot de les Bruixes de Santa Eugènia de Berga, a tocar de Vic, mirant cap al sud de la capital osonenca. En una de les pistes més complicades de Primera Catalana, el Sènior A, el Círcol Cotonifici cau per tan sols un punt en un matx on malgrat que sempre està viu, sempre el guaita a remolc del conjunt santaeugenenc. Els nois de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo no van tenir ni fortuna ni encert ni en joc ni en els apartats estadístics. No van estar mai morts en el partit i sempre van tenir opcions a capgirar la tendència i l’electrònic, però en cap moment van fer el clic a l’encontre. Malgrat la derrota, això no afecta a termes de classificació les opcions d’ascens a Copa Catalunya on depenen de si mateix per tornar a assolir l’ascens a la màxima divisió del bàsquet català. Queden 4 partits, amb 2 partits a casa a La Plana on el vostre suport i caliu serà imprescindible en el gran repte del primer equip masculí del Círcol. Us hi esperem!

L’endemà diumenge, just abans de sortir de Campus i marxar tots plegats de vacances, la jornada ens deixa focus d’atenció Círcol a Barcelona, Sant Feliu de Guíxols i els dos partits dels Júniors femenins de la casa a La Plana.

Obria foc, el Cadet Masculí Interterritorial visitant l’Eixample de Barcelona, la pista del SAFA Claror, a peus de la Sagrada Família. Gràcies a una formidable arrencada on en 10 minuts el marcador s’estira fins al 5-24, el conjunt de Gerard Castro i Xesco Gotzens finiquiten un encontre que ja no deixarien escapar en una gran mostra de regularitat.

SAFA Claror - Cadet masc

Clara victòria del Cadet masculí Interterritorial a pista del SAFA Claror de Barcelona

Mentrestant, a La Plana, els dos únics partits del Círcol com a local aquesta jornada els protagonitzaven els dos equips Júniors femenins en una doble sessió.

Primer el Júnior B es desfeia del Roda osonenc en un partit molt complicat davant d’un tosc i físic rival on les badalonines van haver d’emprar-se a fons per tirar endavant el partit.

Tot seguit, el Júnior A femení resol favorablement el seu partit davant el Banyoles en 8 minuts, els de l’inici de la segona part, en els millors minuts del conjunt de Jaume Lleal i David Aldabert on trenca el partit davant les de la capital del Pla de l’Estany. La resta de minuts estan immersos en el marc d’un fluix duel badaloní.

La jornada es tancava a Sant Feliu de Guíxols amb una gran notícia. Un Sènior B molt reforçat per Sots21, guanya a bastament a un dels líders de la categoria en el millor partit de la temporada. Un partit on els nois de Ricard Santiago i Jordi Garcia van anar de menys a més. Un menys, que és, ja, molt bo. Amb un ritme frenètic, elèctric amb una pilota absolutament viva que obre forats a la defensa guixolenca per on penetren els homes exteriors cap a la cistella. Això al davant. Al darrere, la defensa és un fortí inexpugnable. Sobretot a la segona meitat on el Sant Feliu només anota 17 punts en 20 minuts. El Círcol no para de treballar durant els 40 minuts i aconsegueix una més que merescuda victòria, donant un cop de puny a la taula classificatòria que s’estreny, també gràcies als resultats de la jornada i s’obre de bat a bat en les opcions dels 4 primers classificats a optar a les places d’ascens a Segona Catalana. Unes opcions on el Círcol es pot aferrar de nou, gràcies, sens dubte, en el partit d’aquesta jornada, el millor de la temporada. Enhorabona.

Sant Feliu - Sènior B

Gran victòria del Sènior B a pista del Sant Feliu

Tanquem d’aquesta manera un “El Final de la Jornada” amb aroma de Campus i vacances i celebrant, entre altres, un gran èxit per la casa com el lideratge final del Sots21 Preferent a la fase regular. Un gran èxit que esperem que no sigui el primer d’aquesta temporada pel Círcol.

Tornarem d’aquí a dues setmanes per repassar com ha anat el Campus i la jornada de Sant Jordi on es reprendrà la competició en el format habitual amb tots els equips de nou en dansa.

Fins aleshores, que gaudiu d’unes molt bones vacances de Setmana Santa.

Salut i cistelles.