Des de la plaça de la Vila, passant pel casc antic de la ciutat i pels barris de Casagemes i el Centre, les Caramelles d’aquest 2017 van deixar grans imatges a la memòria. Tothom hi era: nous recitadors, cantants veterans i d’altres que començaven, nous portadors de carro al costat dels més clàssics… i sobretot, en Baturro de can Guilova, el nou capgròs de les Caramelles!

Tot va començar amb la caramella al Círcol, on tant cantaires com els representants de l’entitat van fer referència (evidentment) a la compra de la finca, una de les grans notícies culturals de l’any a la ciutat:

Un any de molta feina 

i de tenir molts mal de caps

per a poder dir en veu alta:

‘Al final ens hem quedat!’

Al final de la resposta des del balcó del Círcol, reconeixament a tots els caramellaires:

Avui el que feu

és donar una lliçó

de festa, de cultura

d’altruïsme i de tradició.

Que comencin les Caramelles

quin goig veure’us des d’aquí dalt

gràcies mil a tots i totes

i gràcies a tu, Joan Giralt!

I a partir d’aquí, les Caramelles a baix a mar van començar a caminar: esmorzant per diferents cases de Badalona, saludant a veins i veïnes, cantant i rient i fent del dilluns de Pasqua un dia molt especial, carregat de festa i tradició.

Al final, davant l’Ajuntament, vam llegir la Caramella de l’any, signada per l’Orfeó Badaloní. Cada edició de les Caramelles convidem a una entitat de Badalona a escriure la Caramella de l’any, enguany, l’Orfeó ha estat l’escollida per la important passa endavant que han fet en l’estrena d’un nou local per l’entitat.[envira-gallery id=”4649″]

Les caramelles són una festa única, més democràtica impossible, popular i col·laborativa al 100%.

Un honor i un goig celebrar-la des del Círcol any rere any.