La Diada de Sant Jordi té cultura, té país, té ciutat. Té roses i llibres i tardes de passeig. Té llegendes, té màgia, té història… I des del Círcol ho volíem viure tant com poguéssim. I així ho vam fer.

Vam tenir una diada plena de vida des del matí fins el vespre. Al carrer i al teatre. I sobretot, als balcons: “Mira! Preciós! Han fet com la casa Batlló!” Una novetat que ha vestit de gala el carrer per la fira de totes les entitats!

façana circol

A la paradeta, les roses fetes a mà per socis i sòcies de l’entitat es van acabar a migdia. La darrera es va vendre a les 2 menys un minut. “Las más bonitas que hemos visto”. Entre que eren maques i la història recent del Círcol, molts passejants es van abocar a col·laborar amb l’entitat des de primera hora.

roses sant Jordi 2017

Els monitors i monitores del Xirus van estar des de primera hora i fins que va tancar la paradeta ensenyant a tothom qui ho volia a fer roses dolces. En Joan Giralt ens va ensenyar a fer corones i ens va cantar amb la mandolina,  aplegant a la paradeta desenes de nenes i nens.

giralt

Vam tenir socis i sòcies del Circol signant llibres:

– Rubèn Montañá i Toni Sans “En Benjamí i el semàfor que no es posava mai verd

– Jordi Albaladejo “L’asssociacionisme educatiu i cultural a Badalona (1879 – 1936). L’Ateneu Obrer i el Círcol Catòlic

– Bea Ruiz “Cant d’alzina

– Georgina Gonzàlez “Nina i els aspanens” (ASPANIN) i “Els dragolins i en Turnemi pastisser

signant general signatura llibres sant jordi 2017

A la tarda, els plats forts van tornar a omplir la paradeta d’activitat i cultura. Primer amb en Jordi Saladrigas i la lectura del llibre “Nina i els Aspanens”. I després en Guillem Bautista va fer les delícies de petits i grans amb la seva màgia de prop. Increïble!!

Jordi Saladrigas lectura conteGuillem Bautista màgia

I quan ja semblava que no podíem més, va arribar el torn més poètic. Vam obrir les portes del Círcol i vam entrar a l’escenari. Allà la Dramàtica ens tenia preparada la darrera gran “bomba” de Sant Jordi: el recital de poemes de l’Antonio Machado. 14 actors i actrius, una posada en escena impregnada de la força de Machado, una manera de recitar treballada i consistent, imatge i so passejant a parts iguals entre els poemes, petits relats de la vida de Machado per conèixer millor el poeta i la persona… Un espectacle d’alt nivell per acabar una Diada màgica!

Recital Antonio Machado

Vam fer el Sant Jordi que crèiem que havíem de fer. Vam reafirmar el Círcol i la capacitat de l’entitat de fer cultura oberta a tothom, al carrer i al teatre.

Vam fer de Sant Jordi, una diada assenyalada, també, a can Cartrons!

(Torna aviat que penjarem una nova galeria de fotografies de la Diada!)

[envira-gallery id=”4705″]