Aquest cap de setmana ha tornat la competició oficial a la Federació Catalana de Bàsquet, en el seu format habitual després de les vacances de Setmana Santa. I ho ha fet en una jornada molt especial per la secció més esportiva del Círcol: la jornada de la Diada de Sant Jordi, on la secció ha complert 76 anys de vida, amb molta força i empenta. Amb els peus a terra, amb una base molt ferma i amb els ulls sempre mirant endavant albirant un futur esperançador. Per tant, un cap de setmana de doble celebració, per ser Sant Jordi, on també la gent del bàsquet vam estar a la carpa que va muntar el Círcol davant la Seu de l’entitat en aquest dia tan especial per la cultura del nostre país i, evidentment, a totes les pistes on vam tenir partits en joc amb la nostra presència.

Abans d’entrar en el relat de què la jornada, repassem breument com va anar el Campus de Setmana Santa, perquè encara ressona l’eco d’una esplèndida experiència com va ser aquest any el Campus a L’Hospitalet de l’Infant. Un Campus de rècord amb 91 persones inscrites, 35 noies i totes les categories representades. Entrenaments especials, jocs , competicions de 1×1, 2×2, 3×3, partits, jocs de nit, premis, regals, visites de representants del Sènior A i del Sènior femení, piscina… i és clar, la visita final a Port Aventura per tancar 5 dies de bàsquet i convivència magnífics on tothom va gaudir com mai. Així doncs, primer enhorabona a tots els que vau anar al Campus, per fer-ho tan especial i després moltes gràcies per la confiança amb el Bàsquet i el Círcol per voler gaudir amb nosaltres de la Setmana Santa.

Foto Campus 2017
En definitiva i en majúscules: GRÀCIES

I ara si, entrem directament ja en el relat de l’actualitat del cap de setmana de Sant Jordi esportiu entre roses, llibres, dracs on les cistelles també han estat protagonistes. Com sempre, primer de tot, cop d’ull al món dels resultats que són aquests:

Resultats 22-23 abril

Aquest cap de setmana de Sant Jordi, de retorn total a la competició va començar divendres amb la finalització del partit del Mini A a la pista del Lestonnac del districte de Gràcia de Barcelona, que es va suspendre, just abans de vacances a causa de la pluja. En els 6 períodes que mancaven els badalonins van començar erràtics i va pesar en el desenvolupament final del matx on al final van caure amb contundència.

L’endemà al matí ens llevàvem amb una esplèndida rosa de Sant Jordi en forma de la primera victòria de l’Infantil femení a la segona fase de la temporada. Va ser contra el Sama de Vilanova. En un gran matx de les noies de Clara Navarro i Bernat Rojo, el duel va començar de forma molt fluixa, amb cap dels dos equips anotant. No és fins al tercer període que el Círcol passa a ser dominador de l’encontre, millorant la predisposició defensiva i en la lluita pel rebot. Progressivament va anar fent forat. Cap al final del sisè període, el conjunt garrafenc estreny clivelles i reajusta el marcador posant-se per davant i obrint de bat a bat el partit en els darrers dos períodes. En aquest instant, un Círcol més madur gestiona millor la situació, juga amb més cap fred i s’endú una victòria més que merescuda, forjada durant molts entrenaments on han crescut com a equip i individualment. Moltes felicitats.

Infantil femení - Sama

Primera victòria de l’Infantil femení a la fase regular davant el Sama de Vilanova

Al mateix temps, a Països Catalans vam tenir una curiosa matinal a Països Catalans amb tres partits consecutius amb presència Círcol, dos com a local i un com a visitant. Obria foc, el Preinfantil que vencia clarament al Barberà, en un bon partit en fase ofensiva, i en algun bon instant en defensa, però encara amb marge de millora i el millor de tot, amb ganes de millora.

Tot seguit, l’Infantil femení exercia de visitant al derbi davant el Minguella. El conjunt de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán va fer un bon partit en línies generals però peca de manca d’encert enfront un rival que va estar excel·lent en el plantejament tàctic i la posada a punt del matx.

Finalment, la matinal de dissabte al Poliesportiu de Països Catalans acabava amb la victòria del Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus davant el Valldemia de Mataró, en un encontre irregular amb molts altibaixos en joc i dinàmica de les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents, tot i que el guarisme abultat pot aparentar quelcom diferent.

Mentrestant, la Diada de Sant Jordi ens porta també un nou partit dels nois i noies de la nostra Escola de Bàsquet. Aquesta vegada va ser en el marc de la Trobada d’Escoles al Palau Olímpic de Badalona i van jugar davant el Joventut. Una vegada més es va mostrar la bona feina i l’evolució del conjunt de David Aldabert, Laura Casanova i Laura Mata.

Penya-Escola de Bàsquet

Nou partit de l’Escola de bàsquet davant el Joventut

A l’exterior, en aquestes primeres hores de la jornada de dissabte hem de fer esment del clar triomf del Premini Masculí, el Círcol Gràfiques Venus al Municipal de l’Illa Diagonal de Barcelona, la pista del Joventut Les Corts. Minvat de gent, els nois de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo van fer una gran primera meitat i van acusar el cansament a la segona on els marges van estabilitzar-se.

I també us hem de comentar el bon partit del Mini B a Vilanova del Vallès en un duel on els nois de Roger Rubio i Marcel Climent van anar de menys a més. Els va costar entrar al matx, però un cop immersos en la dinàmica del joc va desenvolupar un bon bàsquet en la faceta defensiva que va permetre posteriors accions ofensives ben treballades.

Matí de dissabte protagonitzat pels petits i tarda pels grans, amb tres duels en simultaneïtat en tres punts de la geografia catalana.

Arrenquem a la capital de La Selva. A Santa Coloma de Farners, el Júnior A femení derrotava rotundament a les selvatanes en una gran segona part que corregeix amb escreix una fluixa primera meitat. Cal destacar, per cert, el debut amb anotació inclosa de Carla Violán, jugadora Cadet que demostra com de viu, ric i prolífic està el planter del Círcol que creix amb força i pletòric.

A Vilassar de Mar, el Sots25, per la seva banda derrotava sense escarafalls i sense dificultats a un conjunt maresmenc, cuer, que oposà poca resistència. L’equip de Santi Rodríguez es treu l’espina de derrotar l’equip que el va vèncer al partit d’anada a Badalona, en un dels només dos partits que els vilassarencs compten per triomfs.

Vilassar - Sots25

Clara victòria del Sots25 a pista del Vilassar de Mar

I a Sant Boi, el Júnior B femení cau a la pròrroga a pista del Bàsquet Llor després d’un duel extremament igualat i incert on amb només 8 efectius, el Círcol cau al temps extra condicionat per la baixa per cinc faltes d’una de les seves components.

El Cadet masculí Interterritorial també va disputar el seu compromís amb el Santfeliuenc minvat per baixes, lesions i jugadors tocats. Malgrat tot això, el Círcol de Gerard Castro i Xesco Gotzens es va sobreposar a les circumstàncies i va lluitar de tu a tu davant dels baixllobregatins en el matx que es va disputar circumstancialment a Montigalà. Els badalonins van arrencar amb força anotant 27 punts als primers 10 minuts, sense que els visitants deixin de petja al rival. Prova fefaent del que diem és que just arrencar el segon acte, el Santfeliuenc encalça al Círcol i passa de dominat a dominador. A partir d’aquí, la igualtat impera en tot moment fins al final d’un partit on el rival es mostra més madur i sòlid que un Círcol que sempre va competir en el darrer partit del dissabte.

L’endemà, diumenge, Sant Jordi ens deparava una nova jornada de bàsquet el dia que la secció de bàsquet feia 76 anys de la seva fundació. Entre roses i llibres també va haver-hi lloc pel bàsquet, sobretot a La Plana amb una marató de 10 hores gairebé ininterrompudes d’esport, el darrer Superdiumenge de la temporada regular.

També va haver-hi bàsquet a Terrassa, al camp de l’Sfèric on obrim el repàs del diumenge de Sant Jordi amb flaire de bàsquet i punts de llibre a la línia de 3. El Júnior B masculí tenia el tercer compromís consecutiu del seu triomvirat cap al liderat de la Lliga contra rivals directes. El conjunt egarenc està a mitja taula però va ser capaç de derrotar el Sant Pere, el seu rival conciutadà i ei Cerdanyola, ambdós equips que competeixen amb el Círcol pel lideratge final de la taula. D’aquí la perillositat d’un rival que, sobretot a casa, mostra una gran fortalesa. Els nois d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens van fer un gran partit, amb una fulgurant arrencada que va propiciar un coixí d’avantatge que seria definitori al final del matx. El Círcol pren una renda màxima de 14 punts just a l’arribada de camí de vestidors. A la represa, l’Sfèric des de la defensa posa en problemes a un Círcol que veu com el marcador es reajusta. Moments de patiment però que el conjunt visitant salva i gestiona excel·lentment, controlant el termpo del joc i finalment esllanguint el marcador a la diferència final. El Júnior B masculí doncs, amb aquesta important victòria consolida el lideratge al Campionat just quan manquen només dues jornades pel final.

Al mateix temps, a l’altre co-capital vallesana, a Sabadell, el Mini A, ja en jornada regular, queia amb bones sensacions al Pavelló Cadamesa, el camp del CN Sabadell.

A La Plana, el Círcol Centre Mèdic La Vila, el Sènior femení encetava un rosari de 10 hores d’esport i bàsquet en aquesta Diada de Sant Jordi. I ho feia rebent l’IPSI del districte de l’Eixample de Barcelona, un rival directe en les aspiracions de les noies de Lluís Alarcón per pujar de categoria. En un partit molt complicat de treure, les badaloniines semopre van portar les regnes del partit gràcies a un parcial d’entre 8-10 punts d’inici que va saber administrar fins a la botzina final amb paciència, bona tasca i intel·ligència. A expenses que algun dels dos líders de la categoria punxi, Ciutat Vella i AESE de L’Hospitalet, el Círcol segueix viu, però a l’espectativa de tota opció d’ascens de categoria. Molta sort

Sènior fem -IPSI

Victòria del Sènior femení davant l’IPSI a La Plana

A continuació, la millora en l’encert a la segona part va desencallar finalment el partit del Júnior A masculí que rebia l’Alella.

A la tarda, el Superdiumenge de Sant Jordi seguia amb la darrera jornada amb el triplet Sots21, Sènior A i Sènior B de la campanya regular. L’encetava el partit del Sots21 Preferent que vencia al SAFA Sant Andreu de Barcelona en un duel de només color local, en el primer partit després d’assegurar-se el lideratge de la Lliga i el fet d’assegurar-se disputar Campionats.

Tot seguit, la primera final cap a l’ascens a Copa va caure del costat d’un Círcol Cotonifici que va haver de disputar una pròrroga amb l’Arbucies per decantar el triomf. La zona selvatana va fer molt mal als nois de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo que gràcies a un bon ruix final al temps extra dinamita l’encontre.

Sènior A - Arbúcies

Soferta victòria a la pròrroga del Sènior A davant l’Arbucies

Finalment, el Sènior B va vèncer al Canet en un partit sense història i de clar domini local per acabar el Sant Jordi i el cap de setmana del 76 aniversari a la secció més esportiva de la casa. Un cap de setmana que es van refermar les opcions dels tres equips Sèniors a optar a places d’ascens i de Campionats cap als títols

I així tanquem “El Final de la Jornada” emplaçant-vos ja a la propera setmana on els equips de Promoció tornaran a descansar pel Pont de l’1 de maig i on només jugaran els equips Júnior i superior.

Fins la setmana que ve

Salut i cistelles