Nova jornada escapçada a la Federació Catalana de Bàsquet per la Festivitat de l’1 de maig. Així doncs, de nou, només els equips de No-Promoció han disputat jornada oficial en aquest cap de setmana de 3 dies, que s’ha allargat fins dilluns 1 de maig per tal de quadrar calendari i jugar partits ajornats, com és el cas del Júnior A femení. També va servir, el Dia del Treballador, perquè el Mini A disputés un torneig amistós

Abans d’entrar a fons a la jornada, obrim la panoràmica i donem un cop d’ull als resultats de la jornada que són aquests:

CE Palamós 58 – Sènior A Círcol Cotonifici 78

CB Vilassar de Mar 63 – Sènior B 95

AE Badalonès 59 – Sots 21 Preferent 86

Júnior A femení 51 – Joventut Badalona femení 49

CEEB Tordera 29 – Júnior A femení 83

UE Horta 75 – Cadet Masculí 47

L’activitat competitiva ens porta primer al districte d’Horta Guinardó de Barcelona on dissabte a la tarda, el Cadet masculí Interterritorial obria foc a la jornada i a la segona volta de la segona fase de competició, la darrera ja de la temporada. I ho feia, al Feliu i Codina amb una clara derrota on el conjunt de Gerard Castro i Xesco Gotzens, molt minvat per les baixes no va poder fer res davant d’una UE Horta, molt superior en tots els aspectes.

A continuació, el Sènior B visitava La Bòbila de Vilassar de Mar. I en sortia molt reforçat després d’una gran victòria forjada des de la gran defensa i un inusual encert des de la línia de 3 que va fer engruixir el marcador fins als 95 punts. El domini del Círcol és absolut i es fa palès a partir de la segona meitat on, en el tercer quart anota 31 punts i claudica el partit. Amb aquest triomf, els homes de Ricard Santiago i Jordi Garcia consoliden la candidatura a l’ascens de categoria a la Segona Catalana.

El dissabte es tancava amb un derbi a la Sots21 Preferent que tancava la temporada en aquesta categoria. El conjunt de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez és el primer equip del Círcol que tanca la temporada, almenys en la fase regular. Victòria més complicada de què reflecteix al marcador a pista d’un voluntariós Badalonès a la primera part per tancar la Lliga en primera plaça i posant la mirada ja als quarts de final dels Campionats de Catalunya, el pas previ a la F4 de la categoria. Així doncs, felicitar a tot l’equip i l’staff tècnic per aquesta primera posició final a la Lliga, que per segon any consecutiu el Círcol assoleix fruït de la bona feina feta al llarg no tant sols de la darrera campanya sino durant al llarg d’un cicle que comença anys enrere a les categories més petites de formació amb un equip sòlid, de gran qualitat i ben conjuntat i treballat amb els tècnics que han anat tenint. El 13 de maig comencen les fases, que per segon any consecutiu tindran al Sots21 Preferent del Círcol com a protagonista. Molta sort.

Badalonès - Sots21 Pref

Victòria del Sots21 Preferent al derbi amb Badalonès per tancar com a líders la Lliga

El dissabte es tancava amb derbi i obriem diumenge amb un altre derbi. En el primer partit dels només dos del dia, el Júnior A femení rebia al Joventut, en un derbi crucial que significava en cas de victòria el lideratge definitiu de la Lliga Júnior Interterritorial. El duel va ser molt igualat, tot i que va mancar qualitat de joc i ritme. Al tercer quart, el Círcol fa un mini break a l’electrònic que el Joventut torna per reequilibrar l’encontre. Al darrer període, la igualtat és tònica. El matx es decideix a manca de 10 segons amb un rebot ofensiu vital i el posterior bàsquet de la victòria. Una victòria que dóna el Campionat de Lliga a la Júnior Interterritorial al Círcol a manca de 3 jornades pel final. Enhorabona a tot l’equip i als entrenadors Jaume Lleal i David Aldabert. Un any més, aquest equip, que des de l’època Preinfantil no ha parat de créixer i anar a Campionats fruït del bon treball torna a arribar a unes fases pel títol. Felicitats i a seguir treballant.

Júnior A fem - Joventut

Victòria al derbi amb el Joventut i Campionat de Lliga Júnior Interterritorial femení pel Círcol

La tarda de diumenge estava monopolitzada per la visita del Sènior A, el Círcol Cotonifici al Municipal de Palamós. Les opcions d’ascens a Copa Catalunya, la Divisió d’Honor del Bàsquet català depenien de guanyar al conjunt baix-empordanès a domicili. I ho van fer a bastament al Municipal palamosí després de trinxar l’encontre després de la sortida de vestidors amb un parcial d’11-23 que eixamplava les distàncies al marcador inexorablement.

Palamós - Sènior A

Gràcies a un gran tercer quart, el Círcol Cotonifici derrota al Palamós a domicili

L’endemà, 1 de maig, malgrat ser festiu l’activitat al bàsquet de Can Cartrons no es va aturar. El Júnior A femení estrenava la condició de Campions de Lliga visitant el Tordera en duel ajornat al seu dia. I ho feia amb un triomf inapel·lable en un matx amb poca història i on les de l’Alt Maresme van anar a mercè de les batzegades badalonines.

Tordera, però, no va ser l’únic focus d’atenció al bàsquet de casa nostra. El Mini A, aprofitant la jornada de descans va disputar durant el matí del Primer de Maig un torneig amistós, el Torneig Ciutat de Mollet on va jugar amb l’equip amfitrió, el Ripollet i el Tres Viles, el conjunt del centre de la comarca del Maresme.

Torneig Mini Mollet

El Mini A va participar al Torneig Ciutat de Mollet

Tornem la setmana que ve amb el retorn en competició de tots els equips del Círcol, a manca de només dues jornades per tancar la temporada regular.

Abans, però aquest diumenge vinent teniu una cita ineludible. El Círcol Cotonifici tanca la temporada a casa en el transcendental derbi amb l’Ademar Maristes, un duel directe camí de Copa. La victòria és crucial per les aspiracions d’ascens. Us necessitem i us esperem amb les goles afinades i tots els ànims per portar el primer equip masculí del Círcol, de nou, a la màxima divisió del bàsquet català.

La cita, DIUMENGE A LES 17.45. Vestiu-vos de Círcol i acompanyeu-nos a La Plana. Us hi esperem!!

Fins a la setmana que ve, que tingueu bona setmana

Salut i cistelles