El soci del Círcol Miquel de los Ríos entra als llibres d’història del bàsquet del nostre país. I és que la Fundació del Bàsquet Català el va homenatjar a la seva XXIV festa “HISTÒRICS DEL BÀSQUET CATALÀ”. Al seu costat un altre “Històric” relacionat amb el Círcol, l’Aíto García Reneses.

“Com cada any la Fundació del Bàsquet Català organitza la seva tradicional festa social, en el decurs de la qual es distingeix com a “Històrics del Bàsquet Català” a persones que han deixat una forta empremta en la història del nostre esport, al llarg d’una continuada trajectòria de servei als seus clubs i al bàsquet català. Es soparà i es parlarà de bàsquet, es retrobaran vells amics i es lliuraran les distincions que el Patronat de la Fundació ha acordat enguany, a les següents persones: Antoni AMIGÓ CONESA (CB Viladecans) Josep BORDAS RANGEL (CB Castellar) Miquel DE LOS RIOS NUÑEZ (Círcol C.) Francesc ESPILLA FRANQUESA (RT Lleida) Pere FERRÉ BRU (RT Tarragona) Josep GARCÍA PÉREZ (UE Sant Cugat) Alejandro “Aíto” GARCIA RENESES (Entrenador) Imma MAGEM MARSÓ (Femení Osona) Josep MENSA FERRER (CB Sant Fruitós) Robert MORA MORUNY (RT Girona) Josefina PÈLACHS BUXADÉ (CN Sabadell) Javier SANJUAN ARANTEGUI (Exjugador) Vicente SANJUAN ARENTEGUI (Entrenador).”

Miquel De los Ríos

En Miquel De los Ríos és soci del Círcol des de fa més de 60 anys; va ser delegat del primer equip de l’entitat entre finals de la temporada 1956-1957 i la 1962-1963, no de forma consecutiva. Ho va fer en l’època de transició entre els darrers Campionats de Catalunya, dirigits per la Federació Catalana i la recent creada Lliga Nacional, sorgida de la fusió de les dues principals lligues a l’estat espanyol: la Catalana i la Castellana. Recordem que fins al moment els millors equips de les Lligues regionals disputaven la Copa del Generalísimo.

En un primer moment, el 1960 amb la Lliga Nacional consolidada i ampliada, el Círcol, es va inscriure a la segona divisió, l’anomenat Trofeu Gonzalo Aguirre (en honor al segon President de la Història de la Federació Espanyola que va aconseguir la viabilitat de l’organisme als anys 30), dividida en 6 grups regionals. De Los Ríos va debutar a Segona un any després al desembre de 1960 a la pista del Picadero de Barcelona on el Círcol cauria 55-39.

De los Ríos va estar a les banquetes del Círcol sota la direcció de persones cabdals per la secció i l’entitat com Pere Costa o Francesc Martinez. I va estar acompanyat en aquesta etapa al Círcol de grans jugadors que es van fer un nom al bàsquet com el mateix Pere Costa en la seva darrera etapa de jugador, Daniel Fernandez, Joaquim Mateu, Josep Grífol, Josep Xicart, Josep Maria Canals, o Miquel Nolis. I també de grans jugadors que van fer créixer i conèixer la secció de bàsquet com Albert Casadó , Carles Franquesa o Joaquim Cairó.

En el palmarès de Miquel De Los Ríos com a delegat del Círcol, destacar la 5ena posición als Campionats de Catalunya de la temporada 1956-57, la sisena posició al Trofeu Gonzalo Aguirre, millor classificació del Círcol fins al moment en el grup català d’aquesta segona divisió del Campionat Estatal o la vuitena en la temporada 1962-63.

Miquel de Los Rios 1960

En Miquel ha seguit sempre vinculat al Círcol i al bàsquet. Les seves filles, els seus néts i nebots, (fins i tot els gendres!) tots són o han estat vinculats al bàsquet i a Badalona. Senyal que en Miquel va saber transmetre amb força el seu amor per aquest esport.

És un honor comptar a l’entitat amb socis com en Miquel i la seva dona. Un honor poder dir que un delegat de la importància del senyor De Los Ríos és ara un Històric del bàsquet català.

[envira-gallery id=”4791″]