Albirem ja la línia de meta de la temporada, penúltima jornada de curs a la majoria de categories i els partits adquireixen més transcendència i importància i marquen el futur pròxim dels equips. Aquest ha estat un gran cap de setmana que recordarem molt al bàsquet de Can Cartrons. Cap de setmana on hem de celebrar un nou èxit pels equips de formació de la casa i on us hem de donar les gràcies. A tots els que vau omplir La Plana i vau acompanyar al Círcol Cotonifici en el repte de l’ascens a Copa Catalunya al derbi de la màxima davant Maristes. No va poder ser per molt poquet. Ara ho reviurem. Reiterem en tot cas l’agraïment a tots per fer de La Plana un escenari màgic de bàsquet amb una comunió perfecte amb el Sènior A masculí del Círcol.

Ha estat un cap de setmana històric pel Círcol que va començar divendres amb un reconeixement, més que merescut, de la Federació Catalana de Bàsquet a un dels personatges que han fet gran la secció de bàsquet del Círcol: el delegat Miquel De Los Rios. En un acte celebrat al Catalonia Barcelona Plaza Hotel, la Fundació del Bàsquet Català, l’organisme de la Federació Catalana que vol preservar la memòria i el patrimoni d’aquest esport a Catalunya va organitzar la 24a Edició de la Festa dels Històrics, on es va reconèixer la tasca de Miquel De Los Rios, delegat del Círcol entre finals dels 50 i principis dels 60, que va viure la transició entre els darrers Campionats de Catalunya i la implantació de les Lligues Nacionals, controlades des de la Federació Espanyola. De Los Rios va ser acompanyant a les seves funcions de delegat de gent il·lustre de la casa com Pere Costa o Miquel Nolis.
entrega-trofeu Miquel de Los Rios

Entrega del Trofeu Històric del Bàsquet Català a Miquel De Los Rios

Divendres, doncs, una delegació del Círcol encapçalada pel Toni Forteza, el President de l’Entitat i al Rori Pruneda, responsable de la secció de bàsquet van acompanyar en aquest emotiu acte al senyor De Los Rios. Moltes gràcies a la Federació Catalana a través de la Fundació del Bàsquet Català pel reconeixement a Miquel De Los Rios. En aquest enllaç al nostre web teniu la crònica d’una nit històrica

I ara si entrem a desgranar l’actualitat estrictament esportiva del cap de setmana amb el retorn en competició de tots els equips després del parèntesi parcial del pont de l’1 de maig. Abans, però, com sempre, a vista d’ocell, fitem el món dels resultats que són aquests:

Resultats 6-7 de maig

La jornada arrencava amb la darrera sessió matinal a Casagemes de la temporada amb els equips més petits del CírcolPreminis i Minis. El Premini femení derrotava al Jesús i Maria del districte de Sant Andreu de Barcelona, després d’un molt bon esprint final que desencallava un partit que havien dominat les noies de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont amb relativa tranquil·litat, però que es va destarotar al tram central del matx, havent de sobreposar-se a la situació.

Al mateix temps, el primer derbi del cap de setmana, el Mini B – Joventut es va dirimir després d’una pròrroga on els verdinegres es van mostrar més sòlids. Fins aleshores, el matx va ser entretingut amb un Círcol molt treballador i molt regular que va donar mostres de bon treball i entrega. Al temps extra, i malgrat tenir el darrer tir, l’encontre va caure al bàndol visitant.

Mini B - Joventut

Derrota a la pròrroga del Mini B al derbi davant el Joventut

Tot seguit, clara i contundent victòria del Premini masculí Círcol Gràfiques Venus davant del Mollet. Els nois de Ramon Domeng, Jaume Lleal i Cristina Royo van ser infinitament superiors a un conjunt molletenc a qui van dominar des de salt inicial a botzina final.

Simultàniament, l’igualat Mini A – Roser del districte de Sant Martí de Barcelona a la primera part, canvia completament en una segona de parcials acordiònics on primer els barcelonins endossen un gran parcial, que el Círcol retorna al sisè període. Al setè, el Roser posa les lloses de la victòria i al darrer quart, la consolida. Bona imatge i bones sensacions del Círcol però, malgrat tot.

Ha tornat l’Escola de Bàsquet, i ho va fer, dissabte al matí amb un gran partit davant el Badalonès a una trobada a Santa Coloma de Gramenet. Gran paper dels nois i noies dirigits pel David Aldabert, la Laura Casanova i la Laura Mata.

Santa Coloma i Granollers, amb el partit del Júnior A masculí són els dos únics focus d’activitat Círcol fora de Badalona d’aquest primer tram de cap de setmana. Al pavelló del Carrer Girona, un feu històric del bàsquet català, el Círcol que havia fet uns grans tres primers quarts dinamita tota la bona feina feta fins al moment encaixant un parcial de 30-11 en el darrer quart que capgira el marcador favorable, fins al moment als badalonins.

A la tarda, activitat moguda a primera hora en tres escenaris diferents.

A Roda de Ter, el Júnior B queia clarament derrotat a la pista del conjunt osonenc.

A Països Catalans, el Preinfantil resolia amb èxit un partit molt complicat de treure perquè el desenvolupament del matx i el plantejament del rival dificultava el joc elèctric i vibrant d’un Círcol que veia com el Lestonnac del districte de l’Eixample de Barcelona travava molt el joc i el tempo del matx amb una defensa molt fèrria. A la represa, veiem els millors moments del conjunt d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter. És quan la pilota circula amb rapidesa i velocitat i el marcador s’engreixa. Són dos grans quarts de molt bon bàsquet, que es veuen estroncats de nou pel plantejament del Lestonnac. En definitiva, una molt bona victòria d’un equip que cada cop creix més i sap gestionar molt bé les situacions.

Preinfantil foto equip

Victòria del Preinfantil davant el Lestonnac

A Pomar, tancàvem dissabte, amb la derrota d’un Sots21 B que de nou es mostrava molt irregular en el seu duel amb l’Orlandai del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Els nois de Santi Rodriguez van pecar a estones de massa relaxació, fruit que va propiciar que el marcador s’engruixís inexorablement deixant un darrer quart de tràmit.

L’endemà, va ser un diumenge històric i molt farcit de Círcol i bàsquet. 4 partits a La Plana, i una tarda més que farcida d’esport amb segell Bàsquet Círcol.

Ho encetava tot plegat, el partit del Júnior B masculí que rebia al Minguella en un derbi que només va tenir color Círcol en el moment que es va poder accelerar el ritme de la pilota i es va córrer amb més facilitat. A partir del segon quart, els nois d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Ramon Gotzens van ser amos i senyors de l’encontre. La victòria al derbi comporta una fita històrica per l’equip. Per segona vegada consecutiva aquesta generació Círcol assoleix les fases per disputar la lluita pel títol, després de la gran temporada passada en època cadet. Recompensa a la feina molt ben feta i a l’esforç de tots. Moltes felicitats i a seguir treballant.

Júnior B - Minguella

Victòria del Júnior B davant Minguella i bitllet per a Campionats de Barcelona

Deixem La Plana, resseguim la costa badalonina direcció nord i ens plantem a Casagemes. Allà l’Infantil masculí de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán va fer un extraordinari partit per vèncer al La Garriga. Sobretot cal destacar la segona meitat on el Círcol només encaixa 3 punts en els darrers 20 minuts de joc.

De la jornada exterior, un parell de fronts en aquest tram de jornada. A Terrassa, l’Infantil femení no va poder fer molt al Poliesportiu de Can Jofresa, la pista d’un molt superior JET, diumenge passat.

I a Girona, trobem el millor partit de la temporada del Júnior A femení. El Círcol de Jaume Lleal i David Aldabert va fer un excel·lent duel davant l’UniGeieg a tots els nivells: intensitat, encert, velocitat en la circulació de la bola… Davant dels millors conjunts de la categoria i a domicili, les badalonines ho van brodar al Lluís Bach de la capital del Ter.

D’aquesta magnífica manera obríem una de les tardes de diumenge més intenses i completes de la temporada: fins a 7 partits del Círcol completaven el menú. I 6 com a local.

La gran cita era a La Plana. El Círcol Cotonifici – Maristes era sens dubte el gran duel de la jornada. L’ascens a Copa Catalunya es dirimia a territori Círcol entre els dos líders de la Primera Catalana. En un ambient de luxe, espectacular, amb una gentada de por i vestida de Círcol animant fins a l’extenuació, el matx no va decebre en absolut. Igualtat absoluta fins a camí de vestidors. A la represa, l’Ademar dóna el primer cop de puny a la taula amb una primera distància al marcador de 10 punts que el Círcol redueix. A posteriori a l’entrada del darrer quart els vermells tornen a esllanguir l’electrònic. Però un cop més, esperonat per una grada entregada el conjunt de Víctor Carrasco, Jordi Ferrer, David Molina i Manel Guajardo tornen l’equilibri al matx fent de la cistella un fortí inexpugnable. A manca d’un minut es desencadena un final que es recordarà durant molt de temps. El Círcol amb dos punts per sota, anota un 2+1 que el posa un punt per davant el rival. A la jugada següent, l’Ademar encistella la darrera bola del partit. A 3 segons pel final, amb esfèric pel Círcol, s’erra el tir. Final, victòria de Maristes en un partit que passarà a la història.

Sènior A - Maristes

Derrota del Círcol Cotonifici al decisiu derbi de Primera Catalana que decidia l’ascens a Copa

Queda una jornada a Primera i la classificació mostra un Girona líder empatat amb l’Ademar i el Círcol Cotonifici tercer amb una derrota més. Si els gironins perden el seu partit al derbi a pista del Salt i el Círcol derrota al Santjoanenc a pista garrotxina, els badalonins tindrien opcions de passar com a segon de grup i jugar una lligueta d’ascens amb la resta de segons dels 3 grups que conformen la categoria que donaria el darrer bitllet a Copa. En cap cas, però, el Círcol acabaria líder la Lliga de Primera Catalana. Ànims i molta sort a l’equip i staff tècnic.

Després del partit del Sènior A, el Sènior B derrotava a la Gramenet en un partit on en molts moments els badalonins es van estavellar en el mur defensiu colomenc i on es va empeltar del joc rival. En 5 minuts brillants on el Círcol va defugir de la regla general del matx i on vam veure el joc elèctric característic dels nois de Ricard Santiago i Jordi Garcia, el Sènior B rubrica la victòria. Amb aquest triomf i la derrota del Boet davant Maristes fa que a la darrera jornada, si el Círcol venç a l’Ademar, al derbi a La Plana, feu en aquest cas de Maristes i Calella cau a pista de la Gramenet els badalonins acabaran la Lliga líders i amb plaça d’ascens a Segona Catalana.

La tarda de diumenge tenia altres fronts oberts. A Casagemes, el Sots25 fa un gran partit davant el Boet Mataró 1 a qui en un primer instant guanya de fins a 15 punts. Malauradament, però, els maresmencs eixuguen la renda, capgiren marcador i assoleixen la victòria en un emocionant cara i creu final on acaba pesant les errades als tirs lliures.

Clara derrota del Cadet masculí a Montigalà davant del Safa Claror del districte de l’Eixample de Barcelona.

Curiosa tarda a Països Catalans amb dos partits simultanis amb presència Círcol fora del seu horari habitual i davant el mateix rival. I amb un desenllaç similar.

D’una banda, ajustada derrota de 2 punts del Júnior B femení davant l’Argentona en duel ajornat al seu dia.

De l’altre, fluix partit en línies generals del Cadet femení Círcol Gràfiques Venus que no va trobar ni la tecla ni el to al matx davant el conjunt argentoní.

La jornada s’acabava al districte de Sant Andreu de Barcelona, al Pavelló Esportiu Ignasi Iglésies, la casa del Sant Joan de Mata on el Sènior femení, el Círcol Centre Mèdic La Vila queia en un fluix partit i enterrava tota opció d’optar a l’ascens de categoria a Segona Catalana. Molts ànims

Sant Joan de Mata - Sènior femení

Derrota del Círcol Centre Mèdic La Vila a casa del Sant Joan de Mata de Barcelona

Així tanquem una nova jornada de competició al bàsquet de Can Cartrons, aquesta històrica jornada, la penúltima en fase regular per la majoria d’equips. La setmana que ve començarem a tancar curs i a jugar fases per a títols. Molta sort a tots.

“El Final de la Jornada” torna la setmana que ve. Fins aleshores, que tingueu bona setmana.

Salut i cistelles