Les Festes de Maig porten el Círcol al carrer, dia sí, dia també!

El dia 11, diada de Sant Anastasi, copatró de Badalona, el Baro de Maldà ens fa l’honor de visitar la ciutat. La gent de Canyet, el senyor rector, el nunci, el campaner… tothom hi és per saludar el Baró i sentir i explicar què ha passat a Badalona en el darrer any.

Tots ells ballen i canten les corrandes del Baró, uns versos satírics i crítics amb l’actualitat badalonina. Enguany no se’n va salvar ningú! Ni regidors de govern, ni de l’oposició. Això sí, la gran majoria eren allà baix aguantant estoicament. Faltava tan sols un dels grups municipals!

Finalment l’alcaldessa i el Baró van encendre la traca de forma conjunta per donar per iniciada la Passada 2017.

A partir d’aquí, pràcticament 3 hores de gatzara, festa i Xerinola fins a quarts de 10 de la nit. Diables, Bèsties de Foc, Esbart Sant Jordi, Bastoners… totes les colles de cultura tradicional en cercavila fins a la porta de l’Església de Santa Maria!

Allà, última tanda de lluïment i l’entrada del Sant a l’Església per sentir els Goigs de Sant Anastasi.

Una diada màgica i especial. Acte central de les festes en honor al copatró de Badalona.

Ara, el Baró de Maldà torna cap a la seva finca de Barcelona. I ja no tornarà a Badalona fins l’any vinent. Aquí estarem esperant-lo any rere any. Un honor per totes i tots els vilatans de Badalona!

[envira-gallery id=”4835″]