Aquest cap de setmana hem tancat la temporada 2016-2017 a la immensa majoria de les Lligues i categories a la Federació Catalana de Bàsquet en el seu format regular. Per tant, toca fer un primer balanç al curs basquetbolístic a la secció més esportiva de la casa.

Abans però, com fem habitualment pla general al món dels resultats que són aquests

Resultats 14-15 de maig
Obrim foc a una jornada amb molts desplaçaments, a casa; en l’únic duel com a local de dissabte al matí. L’Infantil femení va sortir adormit davant d’un Sant Andreu de la Barca envelat d’inici. No és fins ben bé a la segona part que el Círcol reacciona i ajusta marcador. Però no pot atansar-se mai per inquietar el triomf visitant. L’equip de Clara Navarro i Bernat Rojo acaba la temporada molt millor de com la va començar i amb bon regust de boca.

L’últim duel a Badalona de dissabte al matí el trobem a La Plaça del Gas amb l’Escola de Bàsquet que va donar una molt bona imatge i mostres de progrés espectacular davant el Mireia de Montgat.

Escola de bàsquet - Mireia

Nou partit de l’Escola de bàsquet, aquets cop davant el Mireia de Montgat

Obrim la ruta Círcol per Catalunya a Sant Joan Despí. Al Francesc Calvet, el Premini masculí Círcol Gràfiques Venus veia com dos grans parcials santjoanencs condicionava la resta d’un matx on el Círcol desperta tard i no pot culminar la remuntada. Malgrat aquest final de temporada, l’any del Círcol de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Cristina Royo és espectacular de clara línia ascendent i amb una millora exponencial des de setembre.

Al districte de Sant Andreu de Barcelona, gran partit del Premini femení en treball i actitud que es va sobreposar a les baixes (van anar amb 6 jugadores) i van derrotar clarament al Manyanet Sant Andreu. El darrer partit de la temporada de l’equip de David Aldabert, Estel Sallas i Núria Arimont és una mostra fefaent de la bona campanya feta i el bon treball constant de les jugadores. El Premini acaba Lliga, però dissabte tenen un nou compromís: participarà amb la resta de conjunts de Badalona a la fase badalonina de la Copa Puleva, el guanyador de la competició disputarà la fase final a meitats de juny a Madrid

Viatgem a Montgat amb el bon partit del Preinfantil davant del potent Montgat, un dels capdavanters de la taula. Els montgatins van ser superiors a un combatiu Círcol d’Oriol Entrena, Roger Marcos i Josep Boter que van tenir moments molt brillants en la circulació de pilota i ritme de joc. Magnífiques sensacions, tot i el resultat per acabar una molt bona temporada, la primera d’adaptació a la cistella de 3’05 on recull els fruits i els premis sobretot al darrer tram de l’any.

A Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental, el Mini B tanca amb derrota i fluix partit una temporada complicada i que ha tingut moments d’alts i baixos, però on en la majoria de jornades ha competit i ha donat mostres d’evolució.

Seguim al Vallès Oriental amb el fluix partit de l’Infantil masculí de Jaume Lleal, Ramon Domeng i Raül Millán que derrota sense escarafalls al cuer Caldes. Temporada irregular però que acaba amb bones sensacions globals i de creixement de l’equip.

Dos fronts a Barcelona per tancar un matí de dissabte molt intens d’activitat. Al districte de Sant Martí de Barcelona el Mini A tancava curs amb una ajustada victòria a pista del Bon Pastor i amb sensacions finals d’anar de menys a més aquesta temporada.

I a pista del Vila Olímpica, el Cadet femení, el Círcol Gràfiques Venus derrotava al conjunt del mateix districte de Sant Martí. Les noies d’Artur Grau, Marta Molina i Marta Torrents acaben temporada al pom de dalt, just per darrere el líder Barberà on han mantingut una interessant pugna al llarg de l’any. El Círcol ha crescut molt durant tota la temporada.

Vila Olímpica- Cadet femení

Victòria del Cadet femení per tancar la temporada a lla pista del Vila Olímpica de Barcelona

Tarda de dissabte amb tres partits. Un, d’importància cabdal en les aspiracions del Sènior B de pujar de categoria. La victòria al derbi amb Maristes era pas imprescindible per seguir viu en el somni de l’ascens. Malauradament no va ser possible perquè el derbi cau del costat vermell. El conjunt de Ricard Santiago i Jordi Garcia va jugar les cartes de la seva partida en el joc ràpid i la circulació de bola. Va funcionar de gran manera al primer quart quan el Círcol marxa de 15 punts. A posteriori, l’Ademar frena l’ímpetu i el joc rival i entra de nou al matx comandant-lo. En els moments finals, un triple porta un avantatge de 4 punts als vermells. El Círcol torna el triple a 7 segons pel final. Ja és massa tard. Els blaus no poden recuperar la pilota final. Derrota i adéu a l’ascens en la millor temporada en la història del Sènior B. L’ascens ha estat a tocar. Felicitats i ànims.

Gran imatge del Sots25 a Calella que tancava temporada a pista del líder. Els badalonins arriben a forçar la pròrroga amb gran joc. En el temps extra se sobreposen a un desavantatge d’11 punts i remunta. Però no hi és a temps de culminar-la. Derrota d’1 sol punt d’un equip que sempre s’ha mantingut i lluitat a la part alta de la classificació al llarg de la temporada.

I el Júnior A masculí tancava el dissabte guanyant a l’Arenys en un partit que el Círcol arrenca malament encaixant en 10 minuts un 8-22. A posteriori, atura el cop al segon quart, manté la igualtat al tercer i al darrer marca les distàncies definitives, més per cor que per cap. La temporada dels de Jordi Garcia i David Aldabert arrenca molt bé, però pateix una davallada a inicis del 2017 que marcarà el desenllaç de la campanya on acaba a meitats de taules.

L’endemà va ser un gran diumenge en clau Círcol, que, però, no va començar gaire bé. Un mal inici de partit del Júnior B femení fa que caigui amb el Bàsquet Llor de Sant Boi, malgrat retallar al marcador i posar-se per davant a les acaballes del matx. Al final, les baixllobretenques assoleixen el triomf en el matx d’obertura a La Plana, amb triple sessió de bàsquet femení.

Tot seguit, el Sènior femení Círcol Centre Mèdic La Vila es desempallega del Minguella, en el derbi que servia per tancar la temporada. Les de Lluís Alarcón rubriquen el triomf en una gran segona part.

Sènior fem - Minguella

Gran victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila al derbi davant el Minguella

I clara victòria del Júnior A femení davant l’AECAM de l’Alt Maresme, en un matx on el resultat és prou eloqüent i significatiu.

A Martorell, un mal segon quart dinamita totes les opcions de triomf del Sots21 B a pista del líder. El Círcol acaba a la zona baixa de la taula en una temporada desafortunada i un punt irregular

La gran notícia del matí ens la porta des de Sabadell, la gent del Sots21 Preferent. El camí cap a la F4 no podria haver començat millor. El Círcol va vèncer de 40 punts al domicili del Sant Nicolau en l’anada dels Quarts de Final dels Campionats de Catalunya. Els de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez van ser amos i senyors absoluts d’un matx catedralici del minut 0 al 40 on només va existir el color Círcol. Es va dominar en tots els aspectes. Victòria clara i merescuda. La setmana que ve, el Sots21 Preferent haurà de defensar aquesta clara renda per assegurar-se, per segon any consecutiu el bitllet a la F4 de la categoria. Felicitats.

Sant Nicolau - Sots21 (anada)

Gran victòria del Sots21 Preferent a Sant Nicolau que encarrila el pas a la F4

I felicitats també a la gent que encapçala avui “El Final de la Jornada”. És el Júnior B que es va proclamar, també a Sabadell, campions de Lliga després de superar amb molt més patiment del previst al Pia. Els sabadellencs van sortir a mossegar i un Círcol angoixat per resoldre de pressa l’encontre va topar amb un mur infranquejable. A manca de 6 minuts, els badalonins perden de 8. Temps mort i amb una reacció increïble es capgira el marcador. En el darrer minut, una pilota recuperada i dos tirs lliures segellen la victòria i la Lliga a la categoria A2 de Júnior. Moltes felicitats a l’Andreu Lladó, a l’Adrià Puente, al Ramon Gotzens i a tot l’equip per fer de nou una gran temporada. Els campions de Lliga i de Catalunya l’any passat a Cadet, revaliden títol de lliga a Júnior i començaran fases a títol de Campionats de Barcelona, el dissabte vinent al matí a La Plana, contra el Sant Just en un cap de setmana que si tot va bé es pot allargar a 3 partits en 2 dies. Pas a pas però. En tot cas, la realitat és que de nou celebrem un títol de Lliga i ens en congratulem tots. Felicitats campions!

Tot seguit l’acció es trasllada a la Garrotxa amb un ull posat a Salt. El Círcol Cotonifici va posar ràpidament les cartes de joc sobre el tauler i des del primer minut va ser dominador del duel a pista del Santjoanenc. Malgrat la victòria, el triomf del Girona a pista del Salt fa que el conjunt badaloní acabi tercer a la Lliga. Tot i això, la setmana que ve disputarà un triangular amb la resta de tercers classificats dels 3 grups de Primera, el millor tercer global de la categoria. Un triangular que acabarà diumenge a La Plana en el darrer partit entre el Círcol i el conjunt garrafenc amb la decisió final de qui serà el millor tercer a Prinera Catalana.

CBGX - Sènior A

Victòria del Círcol Cotonifici que serveix per acabar tercers la Lliga i jugar les fases com a millor tercer de la Primera Catalana

L’últim partit de la jornada ens duu a Sant Feliu de Llobregat amb la derrota del Cadet Masculí a pista del Santfeliuenc i una victòria ajustada per tancar una temporada en què tot i el patiment en alguns moments de l’any s’ha après molt en una lliga molt competitiva i amb grans competidors i on ens quedem també amb el record del viatge a Irlanda per Tots Sants.

Així tanquem, una nova edició de “El Final de la Jornada”, agraint a tots els equips que heu acabat temporada l’esforç, el treball i la dedicació al club i a l’entitat al llarg d’aquest any. Us esperem a tots de nou el curs que ve.

I a la resta d’equips que inicieu fases, tota la sort del món. Us seguirem atentament i us mantindrem al dia a través dels nostres canals. El bàsquet s’acaba però encara hem de viure moltes emocions més. Molta sort i a treballar.

“El Final de la Jornada” tornarà la setmana que ve vivint les fases i l’última jornada de Lliga a la Júnior Interterritorial femenina amb el Júnior A.

Fins aleshores, que tingueu bona setmana

Salut i cistelles