Anem, progressivament, tancant la temporada. D’una manera dolça i feliç, en forma de fases, lluites a títol i de premis a la bona feina que han fet els equips del Círcol. Aquest cap de setmana hem tingut presència Círcol amb el Júnior A femení i el Sots21 Preferent, que com sabeu ha albergat aquest cap de setmana la Final a Quatre del Campionat de Catalunya de la categoria. Estem molt contents, perquè junts vam celebrar el diumenge al vespre, com un altre equip del Círcol es proclamava campió, el millor equip del país. I ho feia a casa, a La Plana i davant d’una afició que va respondre en massa.

Ara desgranem el cap de setmana i us ho relatem tot. Abans com sempre, mirem els guarismes de la jornada que són aquests.

QUARTS DE FINAL A UN PARTIT CAMPIONATS DE CATALUNYA JÚNIOR INTERTERRITORIAL FEMENÍ

Círcol 80 – CB Banyoles 58

SEMIFINALS F4 CAMPIONATS DE CATALUNYA SOTS21 PREFERENT

Unió Bàsquet Sant Adrià  67 –  Círcol 70

FINAL CAMPIONATS DE CATALUNYA SOTS21 PREFERENT

CB Pedagògium 54 – Círcol 58

La jornada, curta en partits, però intensa en emocions, s’encetava dissabte a La Plana, en el partit únic de Quarts de Final dels Campionats de Catalunya Júnior Interterritorial femení entre el Círcol i el Banyoles. Era la repetició dels duels que badalonines i les del Pla de l’Estany van tenir en fase regular, a les acaballes de la Lliga, ambdós amb victòria del Círcol.

Foto grup Júnior fem

En aquest pas previ a la F4 la igualtat va ser leitmotiv de l’encontre, fins a meitats del segon període quan les noies de Jaume Lleal i David Aldabert van començar a marcar certes distàncies al marcador que les banyolines van ajustar just abans del descans. A la represa, el Círcol ràpidament des de la pressió defensiva, el control del rebot i la sortida al contraatac fa el break definitiu al partit que aporta serenitat i desimboltura a un conjunt badaloní que amb la mesura dels minuts s’asserena i juga un bàsquet més fluid. Els intents del Banyoles per parar l’ofensiva local són infructuosos. El Círcol, doncs segella el passaport a la F4 de la setmana que ve a una plaça històrica del bàsquet català d’elit: el Nou Congost de Manresa. Moltes felicitats a les jugadores i a l’staff d’aquest magnífic Júnior A femení, generació la qual segueix donant moltes alegries a la secció.

Júnior A femeni - Banyoles (quarts)

Clara victòria del Júnior A femení per segellar el bitllet a la F4 de Manresa

L’endemà, diumenge, La Plana, era escenari d’una gran cita pel bàsquet català. Per segon any consecutiu, la secció de bàsquet del Círcol acollia i organitzava la F4 dels Campionats de Catalunya Sots21 Preferent, on a part del conjunt amfitrió hi éren presents, el Pedagògium del districte de Gràcia de Barcelona, l’UBSA i el Salt, per aquest ordre, els 4 classificats a la Lliga del grup 1.

Després de la primera semifinal que va acabar amb victòria dels barcelonins que van superar els saltencs, el Círcol saltava a la pista buscant un lloc a la final de la tarda, enfrontant-se a l’UBSA, en el duel veïnal d’aquesta Final a Quatre.

Foto grup sots 21 F4
Tot i una gran arrencada badalonina, els adrianencs, sempre bregadors, no deixen de petja als nois de Jordi Ferrer, Xavier Cid i Aleix Sànchez. El duel és extremadament igualat, emocionant, incert i dur fins al final on només la loteria dels tirs lliures decanta a favor del Círcol la victòria i el bitllet a la gran final de la tarda. Un gran espectacle de bàsquet que va acabar amb una gran alegria pel Círcol.

 

Sots21 - UBSA (Semis F4)

Els tirs lliures van decidir que el Círcol passés a la final dels Campionat de Catalunya Sots21 Preferent (Foto gentilesa de Toni Soler. Moltes gràcies)

En una Plana a rebentar com a teló de fons, el Círcol exercia de finalista i d’amfitrió de la gran final dels Campionats de Catalunya Sots21 Preferent. La lluita pel títol de millor del país confrontaria dos conjunts del Barcelonès.

El partit es va encetar de forma similar a les semifinals del matí. Igualtat extrema amb cap dels dos equips imposant la seva llei. La tònica segueix fins a finals del tercer període quan la defensa del Círcol comença a carburar en consonància en l’augment en l’encert cara a cistella. En l’arrencada del darrer acte de la final, els badalonins segueixen amb el peu a l’accelerador i amplien distàncies al marcador, un màxim de 13 punts que resultarien insalvables pel Pedagògium. Als darrers minuts de joc, l’anotació es va estroncar i els nervis van entrar a banda i banda de la pista i la pilota ja no va entrar més. Al final, malgrat una incipient reacció barcelonina el Círcol va poder per fi celebrar el títol de Campions de Catalunya Sots21 Preferent a casa i culminar la festa del bàsquet del Círcol a La Plana que es va espatllar l’any passat. El Círcol és el nou campió de Catalunya Sots21 Preferent amb tot el mèrit del món.

Sots21 - Pedagògium (final)

El Círcol va derrotar al Pedagògium i es va proclamar Campió de Catalunya Sots21 Preferent 2016-2017

Un Campionat de Catalunya absolut més que merescut per un Círcol que ha estat el més regular i el més sòlid. Una generació Círcol, aquesta que des de ben petita ha donat alegries a la casa i que aquest any ha nodrit i ajudat amb molt èxit i encert als equips Sènior de la casa en els seus objectius.

Enhorabona a tots els jugadors i staff tècnic per aquest èxit i per l’esforç donat en aquesta gran campanya fent i portant el nom Círcol amb molt orgull. A seguir treballant. I moltes gràcies a tothom que ens vau acompanyar a La Plana en un diumenge màgic de bàsquet on gràcies a tots l’organització de la Final Four ha estat tot un èxit.

Fins aquí els partits oficials a La Plana. Ens queda per viure però, allà, la Tercera edició del Torneig 3×3 del Bàsquet Círcol del proper 11 de juny i que ja obert el període d’inscripcions fins el 7 de juny. Us esperem en una nova edició amb moltes novetats. En el WEB DEL TORNEIG trobareu el reglament de la competició i el butlletí electrònic d’inscripció.

Cartell 3x3 (web)

Tanquem crònica i us emplacem els de “El Final de la Jornada” la setmana que ve per narrar el que passi a Manresa, en la Final a Quatre dels Campionats de Catalunya Júnior Interterritorial femení amb el Círcol present. Un nou èxit per la casa en un escenari mític com el Nou Congost de la capital del Bages. Molta sort.

Que tingueu bona setmana. Fins aleshores

Salut i cistelles