Divendres passat, dia 23 de juny, la Revetlla de Sant Joan, el Soca-rel del Círcol juntament amb l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans va portar la Flama del Canigó pels carrers del Centre de Badalona, il·luminant la ciutat de la llum que anuncia l’arribada de l’estiu.

Una de les grans tradicions del període de canicula a Catalunya, marcada per la simbologia del significat de la muntanya del Canigó, el Solstici d’estiu i la reivindicació de la identitat del país va ser present a Badalona, un any més, gràcies al Círcol.

Flama 2017

Els portadors de la Flama 2017 (Foto Anna Pruneda. Moltes gràcies)

Després de passejar per la Flama fins a l’Orfeó badaloní i travessar la ciutat de sud a nord, la Flama va arribar a la Plaça del Sol on els Bastoners de Canyet, col·laboradors de la Flama 2017, van rebre-la amb balls i festa. La Flama va refer camí fins a la Plaça de la Vila on després dels discursos institucionals i la lectura del Manifest de la Diada va encendre la gran teia dipositada al centre de la Plaça.

Flama 2017 Bastoners

Els Bastoners de Canyet van custodiar la Flama al tram final del recorregut (foto de Francesc Ribot. Moltes gràcies)

Així vam donar inici oficialment a l’estiu i a la Revetlla de Sant Joan, la gran festa que dóna el tret de sortida a l’època canicular.

La Flama del Canigó, tradició catalana molt arrelada a la terra per celebrar el Solstici d’estiu. Que el gaudiu.

Bon estiu i fins l’any que ve