Aquest cap de setmana han arrencat els primers Campionats de Lliga a la Federació Catalana de Bàsquet. En el cas dels equips del Círcol hem tingut presència en 6 focus: 2 derbis, dos duels a Cornellà, coincidents en dia, hora i pista i dos altres duels.

Abans d’entrar en l’anàlisi de la jornada, donem un cop d’ull als resultats de la jornada que són aquests.

Un derbi a Casagemes encetava la jornada, dissabte a la tarda: el Sots21 Preferent de Santi Rodríguez visitava el Minguella. En el primer partit de la temporada, ela visitants comencen pletòrics en totes les facetes del joc. Això fa que al primer quart el Círcol arribi a tenir un coixí de 15 punts. A posteriori, la projecció s’atura i el Minguella posa les primeres través. La constància i la fe en la bona feina fa que els visitants tornin a expandir marcador a l’arribada al descans. A la sortida de vestidors, el Minguella torna a prémer les clivelles i acota marges. A meitats del darrer quart, el duel s’iguala i uns millors moments finals locals, que es mostren més frescos, rubriquen la victòria davant d’un molt bon Círcol que mostra bona actitud.

Minguella - Sots21

Derrota del Sots21 al derbi a casa del Minguella que encetava la temporada regular

Tot seguit, una doble confrontació Cornellà – Círcol que coincidia en dia, hora i pista tancava el dissabte a la població del Baix Llobregat amb cara i creu pels badalonins.

La cara, amb pròrroga inclosa, la primera del curs, pel Júnior Femení Preferent que en un gran partit, força el temps suplementari sobre la botzina final del matx i domina aquest tram extra.

La creu, la derrota del Cadet A Interterritorial masculí en un bon partit global que s’escapa per un tercer quart on el Cornellà es mostra superior i segella el triomf.

L’endemà diumenge, el Sènior A femení, el Círcol Gesesport estrenava La Plana aquesta temporada i estrenava la Segona Catalana, la categoria que jugarà després de l’ascens de la darrera campanya. I ho feia davant el Sant Nicolau de Sabadell. Després d’una primera meitat on les badalonines aguanten bé l’empit vallesà, malgrat alguns errors, a la segona meitat, la benzina de les noies de David Palomares i Nerea Castro s’acaba i el domini del Sant Nicolau es fa més palès.

Sènior A femení - Sant Nicolau

Estrena amb derrota del Círcol Gesesport a la Segona Catalana femenina davant el potent Sant Nicolau de Sabadell

A la tarda, derbi a La Plana, a domicili de Maristes per estrenar la Tercera Catalana masculina. El Sènior B Círcol Pastisseria Catalunya de Jordi Ferrer, Albert Hurtado i Marc Ponce, amb la majoria dels jugadors que l’any passat van ser campions de Catalunya Sots21 Preferent va inaugurar l’etapa Sènior. Després d’un primer quart igualat, el Círcol s’estanca, deixa d’anotar i els vermells marquen un coixí important al voltant dels 15 punts. Marge que no es redueix fins ben entrat al darrer període que el matx es reobre. Tant que per dirimir el vencedor del derbi es va haver de jugar una pròrroga forçada amb un bàsquet del Círcol a 2 segons pel final. Un fulgurant inici de l’Ademar al temps extra deixa sense opcions finals de victòria a un Círcol, que això si ho intenta fins al final.

Maristes - Sènior B masc

Derrota del Círcol Pastisseria Catalunya al derbi que inaugurava la Tercera Catalana masculina

La jornada oficial es tanca a Torelló amb la derrota del Júnior B masculí. Els badalonins fan una molt bona primera part que els permet lluitar de tu a tu amb el conjunt osonenc. Però en la segona part, el plantejament zonal torellonenc va fer molt mal a un Círcol de Jordi Garcia i David Aldabert que finalment cau.

En aquest impàs abans que tots els equips es posin en marxa hem gaudit d’alguns amistosos com el del Círcol Cotonifici davant Maristes Ademar, del Círcol Pastisseria Catalunya amb el Júnior de Sant Josep o del Cadet femení Interterritorial, Círcol Gràfiques Venus, a pista del CN Sabadell.

I un parell d’apunts d’actualitat de secció per tancar crònica. Aquest dimarts 19 de setembre obrim portes a l’Escola de Bàsquet del Círcol.

Busquem noies de 8 a 13 anys per completar els nostres equips. També busquem noies majors de 18 anys pels nostres equips Sèniors.

Si esteu interessats i/o interessades tant per l’Escola com pels nostres equips envieu un mail a area.tecnica.circol@gmail.com especificant l’edat. Us esperem!

Escola de bàsquet 3x3
Nosaltres, els de “El Final de la Jornada” tornem la setmana que ve fent camí en els primers compassos de la temporada.

Fins aleshores

Salut i cistelles