Aquest cap de setmana de canvi de mes, passem de setembre a octubre, és el que ha obert la veda a totes les Lligues de la Federació Catalana de Bàsquet. Tots els equips del Círcol han començat les seves particulars lligues. Aquesta jornada de derbis, molts derbis i molts repetits havia de també ser una històrica jornada amb el retorn del Sènior A a Copa Catalunya, la Divisió d’Honor del Bàsquet Català. Però les circumstàncies que va viure el país diumenge, els quals el món de l’esport no n’és aliè va obligar a postposar el fet. Repassem-ho tot plegat

Abans, com sempre, obrim pla general per observar el món dels resultats

Resultats 30 de setembre - 1 octubre
L’Infantil masculí estrenava jornada dissabte al matí a La Plana, derrotant al Santa Coloma en un partit sense fre i massa revolucionat.

Tot seguit, encetàvem la primera gran matinal de dissabte a Casagemes amb els més petits de la casa. Victòria del Mini 2, a domicili, a territori Minguella a la pròrroga, sensacions molt positives del Mini femení en el matx davant el Salesians i molt a millorar encara i triomf clar del Premini masculí, el Círcol Gràfiques Venus davant el Sant Andreu de Natzaret, gràcies a una gran primera part, definitòria totalment.

També obríem la matinal de dissabte a Països Catalans amb el derbi entre l’Infantil femení d’Aritz Tomàs que queia clarament enfront del Badalonès, en un matx on el Círocl va pecar de manca de físic. Tot seguit, el debut del Cadet A femení, el Círcol Gràfiques Venus a Interterritorial se saldava amb una derrota clara davant d’un potentíssim UniGEIEG B de Girona el qual les badalonines van aguantar ben bé un quart.

Infantil fem - Badalonès

Clara derrota de l’Infantiol femení davant el Badalonès

A l’exterior, bon partit del Premini femení a pista del Martinenc del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, en un matx on les noies de David Aldabert i Laura Casanova van competir amb 6 jugadores. A Santa Coloma, triomf del Mini 1 en un bon partit, tot i les adverses dimensions del camp al joc badaloní i a l’abús excessiu del bot.

La tarda de dissabte es monopolitzava amb un doble derbi a Llefià. Primer a Tercera Catalana amb el tercer derbi en tres jornades pel Sènior B, el Círcol Pastisseria Catalunya. El conjunt de Jordi Ferrer, Albert Hurtado i Marc Ponce segueix adaptant-se a la categoria definint cada cop més el seu joc. Tot seguit, el debut del Sènior C masculí amb triomf forjat al final del partit, a la Territorial de Barcelona.

Llefià - Sènior B masc

Triomf del Círcol Pastisseria Catalunya al derbi a pista del Llefià

El dia es tancava a Calella amb el triomf del Júnior Interterritorial masculí al Municipal maresmenc en un duel molt igualat que el Círcol resolt a les acaballes.

L’endemà, diumenge, al matí, La Plana vibrava amb els dos partits Sèniors femenins del Círcol que obrien foc a una jornada que va estar abruptament escapçada per la realitat política i social que viu Catalunya.

Abans marxem a Cerdanyola, on el Júnior Femení Preferent queia clarament, després de fer un gran primer quart. A continuació les badalonines es dilueixen al Vallès.

A La Plana, cara i creu en la matinal de Sèniors femenins marca Círcol.

A la Tercera Catalana, el Círcol Centre Mèdic La Vila, té un debut immillorable. Triomf claríssim davant l’Argentona. A La Plana només va haver-hi color local.

A Segona Catalana, el Círcol Gesesport rebia al Llefià en un altre dels derbis de la jornada i en sortia molt reforçat malgrat la derrota. Les de David Palomares i Nerea Castro fan un gran partit en un vibrant derbi que s’escola al darrer període per errors propis, cansament i els molts tirs lliures fallats. Tot i això les sensacions milloren.

Sènior A femení - Llefià

Bon partit del Círcol Gesesport al derbi a La Plana davant el Llefià que s’escapa al darrer quart

A partir d’aquest moment i vist la situació social i política que es vivia a Catalunya en aquest 1 d’octubre, la Federació Catalana de Bàsquet, seguint recomanacions de la Secretaria General de l’Esport suspenia la resta de la jornada que afectava els partits del Júnior B al camp del Joventut Les Corts, del Sots21 a Igualada i el re debut a Copa Catalunya del Círcol Cotonifici.

I així tanquem el relat d’una jornada especial, la primera completa quant a partits i per les circumstàncies en què es van jugar, sobretot diumenge.

Els de “El Final de la Jornada” tornem la setmana que ve per seguir vivint el Bàsquet al 100%, malgrat tot.

Fins aleshores

Salut i cistelles