Aquest cap de setmana s’ha tancat oficialment el 2017 al bàsquet de la Federació Catalana de Bàsquet, amb entre altres ítems les fases prèvies als campionats de Promoció. Tot i això, el Círcol es resisteix a agafar vacances i pel dissabte 23 encara jugarà 4 partits que al seu dia van ser ajornats i dels quals tindreu informació via Twitter. En general, però, si, ho podem dir, hem viscut els darrers bàsquets d’un molt bon 2017 en clau bàsquet Círcol que repassarem al final del resum

Abans, però, com sempre, panoràmica per mirar els darrers guarismes del 2017 que són aquests:

Jornada intensa de bàsquet que s’encetava el dissabte al matí amb un carrussel esportiu a diversos pavellons concentrats a la franja de les 10:00.

Segon partit de la generació 2017 de l’Escola de Bàsquet del Círcol a les pistes annexes del Palau Olímpic. Una nova demostració d’il·lusió, feina, ganes d’aprendre i diversió dels petits més grans davant el Badalonès.

Bones sensacions del Mini femení que va competir en tot moment a pista d’un Gramenet molt superior físicament.

Triomf del Mini 1 a Masnou en un bon duel dels badalonins.

A casa, tot són bones notícies. A Llefià, l’Infantil masculí juga un partit de menys a més i gràcies a una excel·lent segona part derrota a domicili al conjunt taronja.

Simultàniament, el Cadet B derrota clarament al Nou Barris de Barcelona.

A Països Catalans, l’Infantil femení torna a demostrar l’excel·lent moment que passa. Va derrotar al Sant Andreu de Natzaret en un derbi de clar domini Círcol que va permetre jugar amb comoditat i practicar aspectes defensius i en atac a millorar.

A Casagemes, clar triomf amb poques conclusions a treure del Premini masculí Círcol Gràfiques Venus al derbi amb Sant Josep.

El dissabte es tancava d’hora. Al migdia, el Júnior femení queia a La Plana, en versió territori Joventut en el primer partit que enfrontaria verdinegres i blaves al cap de setmana. En el duel aplaçat que tancava la primera volta de la primera fase de la Lliga Preferent, un parcial de 10-0 en contra va condicionar definitivament un bon partit del Círcol que malgrat intentar-ho fins al final no ho va aixecar.

Doble derrota del Júnior Preferent Femení davant el Joventut aquest cap de setmana

L’endemà, el segon duel entre el Júnior femení i el Joventut obria el darrer diumenge, l’últim Superdiumenge del 2017. A La Plana, versió territori Círcol, només va haver color verdinegre a pista

A l’altra banda de la Plaça de La Plana, el Premini femení va fer un gran partit al Centre Parroquial de Sant Josep a la mateixa hora. Va ser un derbi vistós amb un gran joc de les blaves, elèctric i vibrant amb bones accions en atac i un gran treball defensiu.

Després del partit del Júnior Preferent femení, el Cadet masculí Interterritorial protagonitzava el Superdiumenge a La Plana. I ho feia donant la campanada abans d’any nou. Va assaltar el líder Vilassar de Dalt en un gran partit que arriba a guanyar de 20 punts i que sap administrar intel·ligentment quan els maresmencs van fer l’escomesa final per remuntar.

A continuació, el Júnior masculí Interterritorial recupera bones sensacions de joc en el partit que perd a la pròrroga davant el potent UE Mataró. La primera part del matx és sens dubte la millor de la temporada amb un Círcol amo i senyor del matx. A la segona meitat, els maresmencs prenen la batuta i de mica en mica imposa físic i ritme per forçar la pròrroga. Al temps extra, el Círcol no perd la cara i competeix de tu a tu. Dos tirs lliures i un bàsquet final mataroní trenca l’esperança de triomf però no l’alegria d’un gran partit dels badalonins per tancar amb bon sabor de boca 2017.

A Pomar triomf del Sènior C davant el Martorelles a Territorial masculina i victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila a la Tercera Catalana femenina a Sabadell, la pista de l’Escola del Carme.

A Cornellà, derrota del Cadet femení Interterritorial Círcol Gràfiques Venus després d’una mala primera part que va condicionar la resta d’un molt correcte partit badaloní.

Derrota a Cornellà del Cadet Interterritorial Femení

A la tarda, derrotes del Júnior B masculí a Montcada i Reixac, d’un Círcol Gesesport marcat per les baixes a pista del Barça – Santfeliuenc a la Segona Catalana Femenina i del Sots21 Preferent a Corbera.

A La Plana, cara i creu. Creu pel Círcol Cotonifici que davant el Ciutat Vella de Barcelona va trencar una ratxa de 6 victòries seguides a Copa Catalunya. Partit igualat fins a la mitja part. A la represa, els barcelonins posen la directa i marxa fins als 20 punts finals de marge ràpidament i sense que el Círcol pugues reaccionar.

Clara derrota del Círcol Cotonifici davant el Ciutat Vella

La cara, el Círcol Pastisseria Catalunya que va vèncer a l’Alisos del districte de Sant Martí de Barcelona en un matx incòmode en atac que resolt gràcies a una excel·lent tasca defensiva. Aquesta victòria i la resta de resultats negatius pels rivals directes fa que el Círcol tanqui 2017 líder de la Tercera Catalana masculina.

Un any 2017, molt positiu al bàsquet del Círcol. És l’any de l’ascens del Círcol Cotonifici a Copa, després del Play Off del juny, de l’ascens del Sènior A femení a Segona Catalana, la creació d’un segon Sènior femení a Tercera Catalana, dels Campionats de Catalunya del Sots21 Preferent a La Plana i del Júnior femení a una històrica plaça del bàsquet català com és el Nou Congost de Manresa, dels Campionats del Lliga del Júnior B i el Júnior B femení. 2017 és també l’any dels rècords: el d’assistents al Campus de Setmana Santa a L’Hospitalet de L’Infant (al Tarragonès) i el de la tercera edició del Torneig 3×3 del juny. I 2017 és l’any del canvi de Junta. Després de 4 excel·lents anys de feina, la Rori Pruneda i els seus col·laboradors dónen pas a la nova junta de Ferran Mañé que es va presentar el novembre a l’acte de Presentació de la Temporada a La Plana.

Els dos Campionats de Catalunya del Sots21 i el Júnior femení Interterritorial són dos dels grans moments del 2017

I així tanquem el 2017 també a “El Final de la Jornada”, però no el bàsquet del Círcol aquestes Festes. Per Nadal l’activitat esportiva no s’aturarà i per exemple, els Minis participaran al Torneig de Nadal de la Seu d’Urgell organitzat pel Sedis. Tot el que passi aquest Nadal esportivament parlant ho podreu seguir a Twitter a l’etiqueta #NadalCírcol, on l’entitat i les seccions vehicularem totes les nostres activitats.

Des del bàsquet del Círcol, la Junta, tots els que formem part de la secció i els que fem cada setmana “El Final de la Jornada” us agraïm la confiança amb nosaltres i us desitgem unes molt Bones Festes de Nadal i un gran i exitós 2018 per a TOTHOM.

Tornarem després de Festes. Que les gaudiu. Pilota a l’olla i com sempre

Salut i cistelles