Jornada molt especial, la d’aquest cap de setmana al bàsquet de Can Cartrons. Per primera vegada, el #BQenjoc de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya va emetre, en directe, a través del programa “Esports en Xarxa” un partit del primer equip masculí del Círcol a Copa Catalunya. Va ser aquest dissabte a la tarda, canviant l’horari habitual de joc del Círcol Cotonifici a casa. La Plana es va omplir de gom a gom, per donar una esplèndida imatge a la transmissió que van conduir Xavi Ballesteros a la narració, l’Andreu Alier a peu de pista i els comentaris tècnics d’un dels grans jugadors de la millor època del bàsquet del Círcol: l’Agustí Cuesta. Agrair-vos a tothom l’assistència a La Plana i als companys de La Xarxa per la transmissió del partit i el suport i la confiança.

Aquí podreu recuperar el partit sencer

Ara repassem esportivament el Círcol Cotonifici – Santfeliuenc i la resta d’una jornada que s’ha desenvolupat majoritàriament a fora. Com sempre, però, abans de tot, primer, pla general als resultats de la jornada que són aquests.

L’Infantil masculí obria la jornada en un dels pocs partits que es van jugar a casa.I ho feia amb una derrota clara davant un Ciutat Vella de Barcelona més concentrat en tot moment que va anar fent forat al marcador, sobretot a la segona part, en un matx on les múltiples errades van acabar marcant i molt.

Infantil masculí- Ciutat Vella

Clara derrota de l’Infantil masculí davant el Ciutat Vella

Al matí de dissabte es disputava a Vilanova del Vallès, els dos primers plats d’un triplet de duels entre el conjunt vallesà i el Círcol.

D’una banda, el Mini 2 va caure clarament. de l’altra, el Mini 1 remunta 8 punts al darrer període per superar als vilanovins d’un sol punt.

Al Prat, clara victòria del Mini femení en un bon partit del Círcol, malgrat empeltar-se del ritme del conjunt baixllobregatí.

A Barcelona, victòria de l’Infantil femení en un partit estrany per les condicions de joc i pel matx n si. Defensivament, les badalonines fan un gran partit que corregeixen les llacunes en atac, que se supleixen en uns grans quart i cinquè període decisius en el triomf.

A Mollet, el Cadet Femení Interterritorial Círcol Gràfiques Venus fa un magnífic partit, igualat fins al darrer període quan el Sant Gervasi infringeix un dur parcial de 20-1. Malgrat tot, la imatge donada denota gran millora de l’equip i un pas endavant en la seva evolució.

I ara si, marxem a La Plana, en aquest partit tan especial per la casa a Copa Catalunya, que no va acaba bé. El Santfeliuenc surt més envalentit i gràcies a l’encert exterior a la mitja part assoleix marges al voltant dels 15 punts. En un gran darrer període, el Círcol, esperonat per una Plana que mai va deixar de creure en la remuntada, aconsegueix empatar a 70 punts. A manca de 2 segons pel final, el conjunt baixllobregatí força una falta de tirs lliures. Anota el segon de la tanda i assoleix la victòria. Així doncs, tercera derrota consecutiva del Círcol per culpa de nou d’un cara i creu esquiu. Molts ànims i tota la força del món.

Derrota del Círcol Cotonifici davant el Santfeliuenc

Per cert, a la mitja part vam gaudir i molt de les evolucions i el creixement de l’Escola de Bàsquet. Davant d’una Plana entregada i dels molts telespectadors de La Xarxa, l’Escola va gaudir de 10 minuts molt especials de bàsquet en el millor escenari possible. Tot un luxe i un orgull per l’entitat que demostra la bona salut de la base de la secció de bàsquet del Círcol.


A la mateixa hora, a l’Eixample de Barcelona el Júnior B queia clarament a pista de l’IPSI, el partit que tancava el dissabte.

L’endemà, encara amb l’aroma de les càmeres de tele i els micros d’ambient, a La Plana vam viure una matinal amb cara i creu pel Círcol.

La cara, el Cadet Interterritorial masculí que va guanyar clarament a l’AECAM en una gran segona part on es va mostrar molt sòlid tant al darrere com al davant.

La creu, el Júnior Interterritorial masculí que queia clarament al primer duel entre Círcol i Minguella dels tres que vam tenir. Els de Casagemes van tenir més ganes, més ofici, més bàsquet i més fortuna que un Círcol que va claudicar després del descans.

A Pomar, el Sènior C veia com el Montgat, líder invicte a la Territorial els passava per sobre a la primera part, finiquitant el matx. Quedem-nos però amb la magnífica reacció a la segona meitat. Lluny de baixar els braços, el conjunt badaloní planta cara i aconsegueix guanyar el parcial dels segons 20 minuts.

A Casagemes, en el segon duel Círcol – Minguella, el Círcol Centre Mèdic La Vila vencia a domicili en el derbi a la Tercera Catalana Femenina. Les de La Plana van fer una gran primera meitat que els va permetre aguantar el tipus en una segona meitat on es va encallar en el plantejament zonal rival. Amb orgull i persistència el Círcol treu una victòria de mèrit.

Victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila al derbi a casa del Minguella

Fora de Badalona, el Cadet B masculí vencia a l’Esquitx de Sant Sadurní d’Anoia en un matx marcat per la irregularitat badalonina que es trenca després d’un parcial de 0-9 en dos minuts que desfeia l’empat.

A Vilanova del Vallès, es completava el triplet d’enfrontaments entre els vallesans i equips del Círcol. El Premini masculí Círcol Gràfiques Venus vencia amb molt patiment i molt d’ofici al conjunt verd en un duel molt igualat en tot moment que no es defineix fins al final.

Tarda de diumenge farcida amb 4 focus d’atenció.

A l’Alt Penedès, el Sots21 Preferent fa el millor partit de la temporada per derrotar a l’Els Monjos, un equip que només havia perdut dos partits fins a la setmana.

Al Baix Llobregat, gran alegria pel Círcol Gesesport a la Segona Catalana Femenina. Triomf davant el Bàsquet Femení Cornellà, tret amb lluita, caràcter i feina dura. Enhorabona

Gran victòria del Círcol Gesesport a Cornellà

A La Plana, el triplet Círcol – Minguella no acaba bé. A la Tercera Catalana Masculina, en un partit igualat i incert fins al final, on en global els locals són millors, al cara i creu final i a la loteria dels tirs lliures, el Minguella desfà l’empat i manté el lideratge d’aquest grup 3 tan ajustat i badaloní on el Círcol Pastisseria Catalunya segueix ben viu en les aspiracions d’estar ben a dalt de la taula.

La jornada s’acabava a Can Jofresa. A la pista del JET de Terrassa, gran partit del Júnior femení Preferent a la co-capital del Vallès Occidental amb un magnífic bàsquet i on finalment el matx s’escapa als darrers minuts per petits detalls.

I un apunt d’actualitat per tancar la crònica. Una gran notícia. El 3×3 del Círcol es fa més gran. El 3 de juny a La Plana, es farà el quart 3×3 del Círcol, que serà la quarta prova de les 10 previstes del primer circuït 3×3 que organitza la Federació Catalana de Bàsquet, camí de la gran Final de Barcelona. Més informació al link.

D’aquesta manera tanquem el repàs setmanal de la jornada emplaçant-vos a la setmana que ve on s’atura la competició de Júniors i Sèniors per la disputa de l’All Star de Copa Catalunya: la gran festa del bàsquet català a Sabadell on tindrem al Xesco Gotzens, com a representant del Círcol Cotonifici a l’equip blau, el del grup 2, en el partit de les Estrelles de dissabte. Dimecres tindreu més informació al nostre web i com aconseguir invitacions per estar al Pavelló Nord de Sabadell per gaudir del millor bàsquet a casa nostra.

Que tinguis molta sort Xesco. Estarem pendents de tu i de la resta de la jornada que explicarem dimarts que ve a una nova edició de “El Final de la Jornada”.

Fins a la setmana que ve

Salut i cistelles