Amb l’arribada del febrer hem passat l’equador de la temporada al bàsquet del Círcol amb l’inici de la segona volta dels Campionats de No-Promoció a la Federació Catalana de Bàsquet. Després de l’aturada parcial de la setmana passada per la disputa de l’All Star de Copa Catalunya, la competició es reprèn girant el mitjó i iniciant la segona volta de les respectives Lligues “grans” mentre que a les categories de formació més petites avançaven la temporada, aquesta setmana a fora de Badalona.

Entrem en aquesta primera jornada de febrer i de segona volta. Abans de repassar la cara B al casset de la temporada, però, fem números i guaitem els resultats del cap de setmana que són aquests.

Jornada amb molts desplaçaments com hem dit i 4 fronts oberts simultàniament que encetaven la jornada de dissabte ben d’hora al matí.
Resultats 3-4 de febrer
Al Maresme, gran imatge del Mini 2 a Vilassar de Mar en un matx molt seriós i on va treballar molt bé. Un setè període on el Círcol es despista resultaria definitiu en el resultat final del matx, ja que els locals prenen un coixí de 20 punts que aconsegueixen mantenir, tot i l’encomiable remuntada badalonina final.

Seguim al Maresme, Una mica més al nord de la comarca, l’Infantil femení vencia al Pavelló d’Esports d’Argentona en un matx molt seriós on destacà la gran defensa que permetia atacs fluids. Un dels millors partits del Círcol aquesta temporada en el primer duel entre maresmenques i badalonines de la jornada.

Tercer punt d’interès en aquests primers compassos de dissabte: a Vilafranca, clar triomf del Mini femení a pista del Xamba, en un matx, que malgrat aquest marcador engreixat, no és ben bé fins al tercer període que el Círcol entra definitivament al duel a la capital penedesenca.

I al Pavelló de La Colina, a cavall de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, a dalt de tot de Montigalà, el Premini Femení va haver de treure el millor bàsquet per a un molt exigent Neus.

Bon partit del Mini 2 a Vilassar de Mar

A Barcelona, dos equips del Círcol tenien jornada.

Al districte de Sant Martí, el Cadet B derrotava al CB Alisos sense massa dficultat pel que fa al bàsquet, si però en els condicionants de joc. El vent i el fred que feia a la pista descoberta del Col·legi de la Caixa de Pensions no va permetre incrementar la distància a l’electrònic.

I a l’històric pavelló de la Plaça del Nord de Gràcia, l‘Infantil masculí veia com l’increment de l’activitat defensiva del Lluïsos de Gràcia feia impossible quelcom més a pista amb un Círcol que va estar bé d’actitud, però que no va poder fer res amb l’agressivitat barcelonina al darrere.

Arribàvem a l’hora de dinar amb la derrota del Mini 1 a Parets

A la tarda, Girona i Argentona marquen el pols d’aquest tram de jornada

A un altre històric pavelló del bàsquet català, Fontajau, el Cadet Femení Círcol Gràfiques Venus va al GEIEG UniGirona B, el conjunt fusionat entre el GEIEG i l’UniGirona per enfortir la base del bàsquet femení a la capital del Ter.

UniGirona B - Cadet femení

Derrota a Girona d’un bon Cadet Interterritorial Femení Círcol Gràfiques Venus a Fontajau

I vam tornar a la vila del Maresme per viure una nova victòria del Círcol Centre Mèdic La Vila a la Tercera Catalana Femenina. L’Argentona, cuer de la competició es va mostrar molt combatiu, exigent i encertat des de la línia de 3 i va posar en moltes dificultats a unes badalonines que no van captar les circumstàncies del joc fins al segon període o va prendre les regnes del matx, per assolir un triomf patit.

Dèiem adéu al dissabte a La Plana, amb el Júnior B – Torelló i un bon partit global dels badalonins que els va pesar una certa manca d’energia per poder equilibrar les forces amb uns osonencs que assoleixen una diferència màxima de 18 punts a manca de dos minuts per la botzina final. La bona actitud local, però els fa gairebé remuntar el desavantatge per només perdre de 3 i anar a dormir amb bon regust de boca.

L’endemà obríem un diumenge amb 5 partits i 10 hores consecutives de bàsquet a La Plana, a Cornellà, on el Júnior Femení Preferent feia un gran partit en defensa que, malauradament, no va ser suficient per vèncer al conjunt del Baix Llobregat. Un tanteig baix en aquest partit on de nou la dificultat per encistellar va resultar determinant

Després de dues pròrrogues i aixecar 16 punts en contra el Sènior C es va endur el derbi davant el Llefià a Pomar per un sol punt de marge.

A Cerdanyola, gràcies a un increïble encert des de la línia de tres, la bona defensa i el control del rebot, el Premini masculí Círcol Gràfiques Venus va derrotar amb certa claredat al conjunt vallesà.

A La Plana, el menú del primer Superdiumenge complet del 2018 a La Plana l’encetava el triomf del Cadet Masculí Interterritorial davant el Cornellà en una segona meitat excel·lent tant en atac com en defensa que eixugà totes les ofensives .

Malauradament, el Júnior Masculí Interterritorial no va poder fer el mateix i queia davant del Calella. Després de tres quarts igualats i una bonica lluita entre els dos contendents, els badalonins s’encallen en el plantejament zonal dels maresmencs al darrer quart i encaixen un definitiu parcial de 0-11.

A la tarda, al darrer tram del cap de setmana, el Sots21 Preferent va guanyar el derbi davant el Sant Andreu de Natzaret en un emocionant i bonic espectacle basquetbolístic que es resol al final amb una cistella i una pilota recuperada per part local. És la cinquena victòria consecutiva del Círcol a la Lliga

Al mateix temps, a Sabadell, el Círcol Gesesport queia clarament a la pista del Sant Nicolau a la Segona Catalana Femenina, en un darrer quart on es va liquidar per complet tota esperança fins i tot de poder competir.

A La Plana, Círcol i Sant Nicolau repetien el mateix duel en feu badaloní en l’inici de la segona volta de Copa Catalunya. En un partit ensopit i sense ritme el Círcol Cotonifiici va derrotar al conjunt vallesà bona part gràcies a una bona arrencada i mantenir sense oposició el coixí obtingut.

Triomf del Círcol Cotonifici davant el Sant Nicolau de Sabadell a La Plana

La jornada s’acabava en un altre derbi a Tercera Catalana masculina. El Círcol Pastisseria Catalunya va derrotar clarament al Maristes Ademar i torna a escalar a cotes altes de la classificació, gràcies a una gran primera meitat de bàsquet.

Així tanquem l’apartat estrictament esportiu del cap de setmana. Però abans de marxar, un parell d’apunts d’actualitat de secció. El 10 de febrer a les 18:00, el Círcol tornarà a ser protagonista al #BqenJoc. Després de la transmissió a La Plana del Círcol Cotonifici – Santfeliuenc, el Sènior A es tornarà a veure per la tele. El SItges – Círcol serà el partit de la jornada a l’Esports en Xarxa de la Xarxa de Televisions Locals. Teniu més informació AQUÍ.

I un altre apunt d’Agenda. El Campus de Setmana Santa escalfa motors i ja us podem anunciar les dates definitives. Serà del 25 de març al 29 de març. Com des de fa 4 anys, el Campus es farà a la Residència Esportiva Àster de L’Hospitalet de l’Infant (al Baix Camp) i amb el tradicional Dijous Sant a Port Aventura. Ben aviat tindreu més informació i com inscriure’us al web i a les xarxes socials del club. No t’ho perdis i viu la Passió del bàsquet del Círcol per Setmana Santa! Amb l’etiqueta #CampusCircol18 anirem vehiculant tot el relacionat amb el Campus.

I així posem el punt final al repàs de la setmana al bàsquet de Can Cartrons. Els de “El Final de la Jornada” tornem d’aquí a 7 dies repassant una jornada més curta de l’habitual perquè la Festivitat de Carnaval atura l’activitat competitiva als equips de Promoció (Cadet i inferior).

Fins a la setmana que ve

Salut i cistelles