Entrem al darrer mes de competició, el maig. El mes de les grans emocions, on s’acaben les respectives lligues i els equips han d’acabar de fer els deures i els objectius marcats a inicis de temporada. Han tornat tots els equips del Círcol en competició després del pont de l’1 de maig per fer els darrers 100 metres d’aquesta cursa de fons que és una temporada de bàsquet. I alguns, ja per tancar l’any

Abans com sempre d’entrar en l’anàlisi de la jornada, entrem al món dels resultats que ens deixa.

Resultats 4-6 de maig
Jornada que encetàvem divendres recuperant un matx de l’Infantil masculí al camp del Sagrat Cor de l’Eixample de Barcelona ajornat per la pluja. Els badalonins arrenquen malament i amb molts errors. Al final del partit, l’equip s’entona i força sobre la botzina, una prorroga. Malauradament, l’esforç és estèril al final acaba claudicant. L’endemà, precisament la pluja va fer suspendre el partit de Lliga regular que jugava l’Infantil masculí a pista del Salle Bonanova del districte de Sarrià -Sant Gervasi de Barcelona.

Qui si que va jugar va ser l‘Escola de Bàsquet, que obria el dissabte amb un nou partit davant Maristes en el marc d’una Trobada a Llefià. De nou, vam veure com els petits més grans de la casa gaudien i aprenien els valors sans de l’esport.

A Casagemes, l’habitual jornada matinal amb els equips petits de la casa, començava amb el bon partit del Premini femení davant el Sant Just malgrat alguns moments de desconnexió i de manca de concentració. Simultàniament derrota clara del Mini 2 davant el Vic. (Un Mini 2 que dilluns jugava al camp de l’UBSA un matx ajornat al seu dia i que acaba amb una clara desfeta). Posteriorment, el Premini masculí Círcol Gràfiques Venus va caure amb el Sant Nicolau de Sabadell.

Mini 2 - Vic

El Vic es va mostrar molt superior al Mini 2 a Casagemes

A Països Catalans, després d’aixecar dues vegades, un desavantatge de 10 punts, el Cadet Femení Interterritorial Círcol Gràfiques Venus cau finalment davant el Sant Gervasi de Mollet per les imprecisions finals.

De la jornada a l’exterior hem de destacar la solvent victòria del Cadet B a Vilanova i la Geltrú, malgrat de nou, de pecar de la irregularitat badalonina al llarg del matx.

A Corbera, una gran segona part de joc permet que el Mini femení guanyi clarament al conjunt del Baix Llobregat compensant una molt fluixa primera meitat.

La plujosa tarda de dissabte l’obríem amb una gran notícia pel Sots21 Preferent. Amb la seva victòria a pista del Collblanc de L’Hospitalet segueixen ben vives les aspiracions d’acabar ben amunt en la Lligueta de permanència a la categoria.

A Vilassar de Dalt, un combatiu Cadet Interterritorial masculí ven cara la seva derrota a pista d’un líder que ja té bitllet de fases a títol. Dos triples maresmencs al final fan que la resistència badalonina capituli.

I a La Mina de Sant Adrià tancàvem el dia amb una altra bona notícia
En la seva visita al camp de l’Alisos de Barcelona, el Círcol Pastisseria Catalunya aconsegueix un triomf clar que els consolida al lideratge de Tercera Catalana. Queden dues jornades, dos derbis amb Cultural i Minguella, que comparteixen la preciosa lluita per l’ascens, que determinarà quin dels 4 equips badalonins immersos en la lluita per pujar a Segona pugen. Només poden ser dos. Sort.

Alisos - Sènior B

Victòria del Círcol Pastisseria Catalunya a la seva visita al camp de l’Alisos

L’endemà diumenge, apassionant jornada de bàsquet i de transistors, sobretot en una tarda molt intensa a Copa Catalunya.

Obria foc, el Sènior C que amb moltes baixes queia davant un UBSA molt superior que va trencar el matx al segon quart, en el penúltim partit a Territorial.

Sènior C - UBSA

Derrota del Sènior C davant l’UBSA

A la Tercera Catalana femenina, el Círcol Centre Mèdic La Vila va aconseguir una inapel·lable victòria al derbi a casa del Sant Andreu de Natzaret a Països Catalans: el resultat i la regularitat en el joc en tots els parcials ho demostren.

La tarda dominical ens deixà molts fronts oberts a diferents pistes de Badalona i un al Vallès Oriental.

D’una banda, a Canovelles, l’Infantil femení sortia victoriós del Vallès Oriental després d’un molt fluix duel dels dos equips que no es resolt fins al final coincidint amb una entonació de joc visitant.

Com hem dit, tarda intensa a diversos pavellons de Badalona.

A La Plana, derrota del Júnior B davant l’UB MiR. Els badalonins en veure que no estaven encertats en el tir van deixar de creure en les possibilitats de fer més i va deixar que els vallesans es fessin amos del matx.

A Montigalà, el Mini 1 va caure davant el Sant Gervasi de Mollet

A Casagemes, un altre derbi en aquest primer cap de setmana de maig. Derbi que tancava la Lliga a la Interterritorial Júnior masculina. El Círcol va cloure curs 17-18 amb derrota clara davant el Minguella, perquè entre altres motius esportius no va haver ni intensitat ni ganes de competir. El conjunt de Pere Lluís Corominas acaba així una temporada d’alts i baixos on encadena ratxes alternes de bons i mals moments de joc, però que al final serveix per créixer com a col·lectiu.

I a Països Catalans, on vam començar el dia, el tancàvem com a local rebent al Barça Santfeliuenc en una nova jornada deCírcol Gesesport a la Segona Catalana femenina. Derrota amb bon sabor de boca, en l’objectiu de preparar el millor possible, les fases de permanència a la categoria.

Sènior A fem - Barça

Derrota del Sènior A femení davant el Barcelona

Curiosament, a Sant Feliu, al mateix temps el Círcol Cotonifici rubricava la històrica campanya del retorn a Copa Catalunya, en una última jornada de transistors, on els badalonins exercien de jutges on depèn del resultat que fes es depenia el futur de tres equips més per al·ludir les places de Play Out de descens. Al final, derrota, en un matx on l’equip es deixa anar i arriba a perdre de 30 punts. Al final, maquilla el resultat.

El Círcol doncs acaba l’any en setena plaça de Copa Catalunya. Un gran resultat en una immensa campanya. Una gran arrencada de temporada fa que el Círcol sempre es mantingui en zona alta i amb un coixí que va permetre que en el mal moment del curs servís perquè a la penúltima jornada salvi categoria amb un triple al darrer segon. Ens retrobem la temporada que ve de nou a la Divisió d’Honor del Bàsquet Català.

I com sempre, us recordem que ja tenim obertes les inscripcions del 4t Torneig 3×3 Bàsquet Círcol, que com sabeu forma part del Circuit 3×3 de la Federació Catalana de Bàsquet. El nostre Torneig que tanca la temporada esportiva al Círcol. Entreu en aquest ENLLAÇ i apunteu-vos. Places limitades.

Cartell 3x3 2018
Els de “El Final de la Jornada” tornem la setmana que ve seguint fent l’esprint final de la temporada.

Fins aleshores

Salut i cistelles