Després de les vacances de Nadal aquest cap de setmana hem reprès la competició oficial a la Federació Catalana de Bàsquet amb l’inici de les Lligues regulars dels equips de Promoció i el retorn, ja en el 2019 de la resta de Campionats.

Abans de tot un parell d’apunts d’actualitat que han marcat el Nadal al bàsquet del Círcol. Just abans de canviar l’any el Mini B masculí Círcol Gràfiques Venus i un equip mix del Mini femení van disputar el prestigiós Torneig de Nadal del Sedis a La Seu d’Urgell. 4 dies de gran bàsquet i comunió on els dos equips van acabar amb bones sensacions i posicions a la classificació general. A més, l’Oriol Cotet va guanyar el concurs d’habilitat que es va organitzar en paral·lel al Torneig.

I el segon apunt. Durant aquestes Festes hem sabut qui serà el nostre representant a l’All Star de Copa Catalunya que es jugarà al Nou Congost de Manresa. Serà en Marc Jerez, que d’aquesta manera agafa el relleu de Xesco Gotzens en aquest cap de setmana especial a la Divisió d’Honor del Bàsquet Català.

Ja entrant en la primera jornada del 2019, el cap de setmana ens deixa els següents números

El 2019 oficial s’obria dissabte en dos fronts.

A La Plana, mal inici d’any pel Preinfantil masculí. Davant el Neus l’equip no es va trobar còmode a pista i va estar superat en totes les situacions i variants defensives que va plantejar a un rival que va vèncer clarament. Ànims!

Abans de dinar el Cadet femení derrota al Maristes Sants Les Corts. Fluix partit de les locals que s’enganxen al ritme de les barcelonines i no poden jugar com ho fan habitualment.

El segon front dels primers compassos del 2019 al bàsquet del Círcol ens du a Països Catalans amb la matinal de Minis masculins.

El Mini A masculí va de menys a més al derbi davant el Cultural. D’altra banda, en un matx amb alts i baixos el Mini B masculí Círcol Gràfiques Venus cau ajuntament amb el La Garriga.

El Premini masculí resol el partit davant el Ciutat Vella de Barcelona a la primera meitat. Posteriorment l’equip va jugar a conservar el marcador sense arriscar-se.

Derrota del Preinfantil davant el Neus

Dels primers desplaçaments del 2019, a destacar que en el debut a la Lliga regular i contra un rival de característiques similars es nota i molt la millora del Premini femení que dóna una gran imatge a la pista del Sant Jordi de Rubí. Enhorabona i a per més.

A Barcelona, malgrat el fred i les condicions del matx el Mini B femení demostra una gran lluita i actitud a pista del La Salle Bonanova del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

D’altra banda, l‘Infantil femení va guanyar a pista del Bàsquet Ateneu Montserrat de Barcelona

Els Sèniors del Círcol van començar molt bé el 2019 al Maresme. Dissabte a la tarda, els Veterans Círcol van derrotar clarament a l’Amunt Bàsquet (de nou, l’encert al triple va ser clau), el Sènior B femení vencia al Cabrera còmodament i a Mataró el Sènior B masculí guanyava un importantíssim duel a la part alta de la taula contra el Boet.

Gran victòria del Sènior B femení a Cabrera

D’altra banda, a Països Catalans el Cadet A queia amb el Gramenet
L’endemà, el diumenge s’estrenava amb una altra intensa jornada amb 4 partits a La Plana, entre ells el primer dels dos derbis seguits a Copa Catalunya que afrontarà el Círcol Cotonifici. 

4 partits a Badalona i jornada matinal al Maresme on, al camp de l’AB Premià, el Cadet B va veure estroncada la bona dinàmica amb què va acabar l’any. Ànims i a seguir treballant.

A La Plana, el Júnior femení Círcol Gràfiques Venus encetava el matí Júnior amb derrota clara contra el Calella

Tot seguit, el Júnior B veu com, després d’arribar empatat a falta d’1:30 minuts contra el Sant Cugat, encaixa un parcial de 12-0. L’equip es va quedar sense energia en el moment decisiu. Finalment el Júnior A perd amb el Sant Fruitós. 

Derrota del Júnior A a casa contra el Sant Fruitós

El gran ítem de la primera jornada del 2019 va ser el derbi a Copa Catalunya a pista de Maristes. A La Plana, versió vermella, el Círcol Cotonifici cau clarament. Després d’un primer quart igualat els locals es desfan dels blaus a cavall del segon i el tercer quart on hi ha molts minuts sense anotació. Ànims!

Mentrestant el Círcol Centre Mèdic La Vila va arrencar el 2019 amb derrota ajustada a la pista del Salou a la Segona Catalana femenina.

Al Vallès Occidental, el Sots21 Preferent B perdia amb el Castellbisbal. 

Acabem el relat amb una excel·lent notícia des del Carrer Girona de Granollers on amb 9 jugadors i un gran esforç col·lectiu el Sots21 Preferent A derrota al conjunt del Vallès Oriental i segueix amb la dinàmica positiva abans de l’aturada de Nadal.

Els de “El Final de la Jornada” tornem la setmana que ve per tancar la primera volta als Campionats de Lliga de No-Promoció (Júnior i superior)

Fins aleshores, que tingueu una bona setmana

Salut i cistelles