Al Círcol hi han jugat tant els nois com les noies. I és que el bàsquet femení forma una part molt important en la història de la secció.

Una història en femení que arrenca a la temporada 1969-70, amb un primer equip que s’inscriu a Segona Provincial dirigit per Albert Casadó. L’any anterior havia agafat interinament el primer equip masculí les darreres jornades per malaltia de l’entrenador Josep Xicart

Aquell primer equip femení del Círcol era molt jove i sorgit de l’Escola Sant Andreu de Natzaret. Entre les seves files hi trobem un nom molt lligat al bàsquet del Círcol i a una nissaga de grans jugadors d’aquest esport i del Círcol: Pilar Sada

Villacampa, Carvalho, Foncalda, Anna Maria Murillo, Esperança Bertrán, Natàlia Palacios, Maria Rosa Gispert, Montserrat Giménez, Maria Torres i Isabel Sánchez, a més de Pilar Sada fomen aquest equip pioner de bàsquet femení al Círcol que acaba al seu primer any de vida a mitja taula de la classificació general per davant del Sant Josep sumant 10 victòries en 16 partits.


A la temporada 1978, el bàsquet femení desapareix.

A la campanya 1984-85, coincidint amb la re-fundació de la secció reneix el bàsquet femení. L’equip Sènior s’inscriu a Segona Catalana dirigit per Josep Duran, persona molt vinculada a la casa, com a responsable de la Plena del Dia de Nadal. També es van creant equiips femenins formatius.

Entre els noms d’aquests anys al Sènior femení hi trobem Rori Pruneda, una persona molt vinculada a la secció com a directiva i recentment com a màxima responsable de la secció.

Amb la Rori trobem en aquells equips Sèniors a gent com la Maite Pérez, mare d’un jugador actual de la plantilla del Sots21 Preferent B, Montserrat Salvans, o Roser Puente entre altres.

La temporada 1994-95 és el moment més àlgid del bàsquet femení del Círcol, quan juga a Segona divisió estatal A. Això va ser possible, perquè el Joventut va renunciar a la plaça per l’elevat pressupost que comportava està a la categoria.

En aquell any a un pas de l’elit del bàsquet estatal, el Círcol, un equip molt jove amb noms com Marquès, Palau o Baldrís acabarà amb 6 victòries, cuer en una Lliga molt renyida a la part de baix on la salvació, marcada pel Reus va quedar amb 8 victòries

Dos anys més tard, el bàsquet femení desapareix per retornar paulatinanemt a la temporada 2005-06.

Primer des dels equips de base i posteriorment amb un equip Sènior, inscrit a Tercera Catalana el 2009. Aquest equip, en dos anys consecutius, assoleix dos ascensos consecutius i puja a Primera a la temporada 2011-12.

Curiosament aquells partits amb noms com l‘Alba Morales, la Sònia Artime, la Maria Zambrano, o l’Anna Carpio es jugaven a Montgat, uns diumenges a la tarda plens de bàsquet femení amb el partit del Júnior el Sènior A i el Sènior B

La temporada 2013-2014, just en acabar la temporada a Primera, el Sènior femení desapareix. L’any següent es torna a apostar per un equip Sènior, base de l’actual conjunt de Segona Catalana Femenina

També es formen equips femenins de base amb gran acollida i amb èxits sobretot en l’etapa actual assolint Campionats i Subcampionats i places a Preferents.

A destacar, el gran paper de la generació de 1999 dirigides per Jaume Lleal on van ser, de forma consecutiva, Subcampiones de Catalunya Preinfantil el 2012, Campiones de Catalunya Infantil el 2013, assolint la categoria Cadet Preferent el 2014 i sent Campiones de Catalunya Júnior Interterritorial al Nou Congost de Manresa, el 2016.

La Laura Casanova, l’Estel Sallas, la Cristina Royo, la Txell Torrente o la Marta Torrents van formar part d’aquesta gran generació del Círcol i ara també són part de l’actual Sènior A femení a Segona Catalana

L’any passat, el Júnior femení, de la generació del 2000 amb Miki Segura de tècnic juga a Preferent. Les germanes Maria i Neus Duran, Laura Roger o l’Alba Garcia van tornar el Círcol a una categoria de Preferent en una Lliga amb equips molt potents del bàsquet femení com el Sant Adrià o l’Almeda de Cornellà

Actualment el bàsquet femení al Círcol fa una aposta clara i contundent per l’esport femení i compta amb 8 equips.

Dos equips Sènior, un a Segona Catalana formada per la base de la generació del 1999 i també amb noms com Clara Navarro, que també va ser entrenadora dels equips femenins del Círcol anteriorment, Carla Pons o Carla Hernandez, clàssiques de la casa i que han anat pujant de les categories de formació; i l’altre a Tercera, que són fonamentalment les Júnior Preferent de l’any anterior

L’aposta pel bàsquet femení no s’atura només amb els equips Sènior, creixem des de la base. Des de Premini a Júnior tenim representació femenina. Un fet inèdit fins ara. També tenim gran presència femenina a l’Escola de bàsquet.

Volem seguir formant jugadores i entrenadores, on ara com ara només tenim com a entrenadora principal, al Premini femení, a la Marta Molina, que també és jugadora al Sènior A. La Marta no està sola i està acompanyada de la Núria Arimont i la Carla Violán. També tenim presència femenina a les banquetes de l’Infantil amb tècnics com la Laura Casanova, la Marta Torrents al Cadet Femení i el Júnior Femení amb la Nerea Castro. I també tres entrenadores a l’Escola de Bàsquet, l’Alba Heredia, la Maria Duran i la Cèlia de Los Heros

Ens agradaria en el futur més pròxim ampliar aquesta nòmina de jugadores que vulguin també formar-se al Círcol com entrenadores. I seguir fomentant també els valors de l’esport des de la vessant femenina.

Acabem ensenyant-vos les plantilles de l’actual Sènior A femení Círcol Centre Mèdic La Vila i del Sènior B femení. Juguen cada dos diumenges al matí a La Plana.

Sènior A femení Círcol Centre Mèdic La Vila 18-19

3Laura Casanova
4Carla Pons
6Marta Torrents
7Clara Navarro
8Marta Molina
10Carla Hernandez
11Clàudia Díaz
12Txell Torrente
13Laura Roger
16Cristina Royo
21Estel Sallas
26Rebeca Gonzalo

Sènior B femení 2018-19

7Núria Laboira
10Neus Duran
12Txell Torrente
13Laura Roger
14Alba Comellas
25Maria Duran
26Rebeca Gonzalo
33Clàudia Torras
38Núria Aviñó

La història del bàsquet al Círcol ha passat per molts alts i baixos i moments de tot. Actualment amb la base consolidada i la presència notable d’equips a les categories Sènior, el bàsquet femení al Círcol és un dels grans pilars de la secció. Seguim!