• 22 equips (14 masculins i 8 femenins)
  • 264 esportistes (181 jugadors i 83 jugadores)
  • 2 equips d’Escola de bàsquet amb 22 infants
  • Més de 40 tècnics i entrenadores, delegats i delegades
  • Direcció tècnica
  • Un Preparador físic
  • Junta de bàsquet
  • Junta Central del Círcol

I 79 anys d’història al darrere i molts per endavant. Són les xifres de la fotografia oficial de la temporada 19-20 al bàsquet del Círcol que es va presentar diumenge al Pavelló de La Plana.

Una temporada amb dos Sèniors masculins a Copa Catalunya i a Segona Catalana i un femení també a Segona Catalana, com a punta d’una àmplia piràmide formada per més de 200 jugadores i jugadors que formen la base del bàsquet del Círcol.

El món i la societat evoluciona i estem molt satisfets i satisfetes de dir que el bàsquet del Círcol no és exempt i ha crescut i molt en la promoció del bàsquet femení. Aquest any tenim presència de jugadores en totes les categories. I presència doble a la categoria Pre-Mini amb dos equips. Hem multiplicat per 5 el nombre de primeres entrenadores i ajudants als nostres equips aquesta temporada.

També trobem molta presència femenina en un altre estàndard del bàsquet del Círcol: l’Escola de bàsquet que compta aquest any amb dos equips.

Com diem, totes i tots ells acompanyats de la Direcció Tècnica, Junta de Bàsquet i la Junta Central del Círcol van desfilar pel parquet de La Plana, en un acte innovador i que es va fer just després del final del partit del Sènior femení i l’inici del duel del Sènior A Masculí. Un acte on ens van acompanyar la regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament Helena Bayo, el Coordinador de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, Jordi Ferrón i Maria Lluís Gol, vicepresidenta de la Federació Catalana de Bàsquet.

Marta Molina, entrenadora i jugadora del Círcol va llegit el Manifest de suport de l’esport català contra la violència masclista coincidint amb la setmana del 25 de novembre, el Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones.

En torn de parlaments, Josep Santiuste, màxim responsable del bàsquet va agrair a tothom el fet de venir al Círcol i també va destacar l’augment de presència femenina en tots els àmbits de la secció. Maria Lluís Gol en representació de la Federació Catalana de Bàsquet va destacar la importància del Círcol en el teixit esportiu de la ciutat i a nivell país. Helena Bayo, en nom de l’Ajuntament va destacar la importància del Bàsquet Círcol a nivell esportiu i d’entitat. Finalment Toni Forteza, President del Círcol ens va encoratjar a seguir treballant pel bàsquet i amb aquest nou impuls per fer créixer la presència femenina a la secció

I després de l’acte de Presentació, un històric derbi badaloní feia de colofó final. El SÈNIOR MASC A CÍRCOL COTONIFICI perdia al Sant Josep en jornada de Copa Catalunya. Abans el SÈNIOR FEM CÍRCOL CENTRE MÈDIC LA VILA va vèncer al Mollet. Tindreu més informació a la crònica setmanal.

GRÀCIES a les jugadores, jugadors, tècnics i entrenadores, delegades i delegats, Direcció Tècnica, Junta de Bàsquet, Junta Central, pares, mares i família que ens vau acompanyar ahir a La Plana, així com col·laboradors i espònsors el suport. Més que en cap moment de la temporada, ahir vam fer més Círcol que mai a La Plana.

Us esperem a totes i a tots i a qui vulgui formar part de la gran família del Círcol a les pistes on juguem i creixem, tant aquest any, al proper, celebrant els 80 anys, i a tots els que vinguin en el futur.

Per molts anys de bàsquet, Círcol!!