S’acaba el 2019. Un any intensíssim d’actualitat i de notícies que han anat farcint l’any al Bàsquet Círcol. Al Campus i al 3×3 hi hem de sumar un altre gran any pel bàsquet formatiu i on hem rellançat com mai el bàsquet femení. A poca estona per menjar el raïm de Cap d’any i entrar al 2020 fem les 12 Campanades d’aquest 2019 on fem balanç i resum esportiu de l’any que és a punt d’acabar

1. JULI JIMÉNEZ DEIXA LA BANQUETA DEL SÈNIOR A. 8 de març de 2019. Juli Jiménez deixa de ser entrenador del primer equip Sènior masculí del Círcol. Ho fa agraït a la Junta, a la Direcció Tècnica i als jugadors i els desitja tota la sort del món. El seu relleu a la banqueta és Òscar Gallifa que assumia el repte de ser el primer tècnic del Círcol Cotonifici després de ser fins al moment tècnic ajudant. 

2. EL MILLOR CAMPUS DE LA HISTÒRIA 94 noies i nois, tots del Círcol i dels seus equips de formació (de Pre-mini a Cadet) van ser protagonistes un any més d’un dels clàssics del Bàsquet Círcol a la Setmana Santa. En el millor Campus de la història esportivament parlant vam passar 5 dies fantàstics a L’Hospitalet de l’Infant (al Baix Camp) i a Port Aventura, i molts regals i sorpreses. És l’any d’estrena dels equips Júniors (els dos masculins i el femení) també al Torneig d’Alaior a Menorca, on el Júnior A va quedar campió i, com a curiositat, vam tenir a semifinals un Junior A – Junior B

3. SEGUIM SENT DE COPA. El 2019 és un any intens pel SÈNIOR MASC A CÍRCOL COTONIFICI. Al febrer, una lesió a la mà impedeix a Marc Jerez jugar el partit però si formar part de la festa de l’All Star de Copa Catalunya que es disputa al Nou Congost de Manresa. Al març, es produeix el relleu a la banqueta amb un equip lluitant per sortir de la zona de descens directe. Finalment ho aconsegueix amb una ratxa final de bon joc i millors resultats que inclou el triomf davant Maristes Ademar, el campió absolut de la categoria i de guanyar el Play Out de permanència amb solvència davant el Ciutat Vella

4. SÈNIOR FEMENÍ Aquest 2019 el Sènior femení de Segona Catalana es va guanyar en la segona part de la temporada passada el qualificatiu de matagegants de la Lliga de Segona Catalana Femenina ja que són capaces de guanyar a les capdavanteres del Campionat com l’IPSI o el Vedruna de Gràcia. Un gran tram final de curs fa que acabin temporada en places de permanència directa i un gran regust de boca. En la nova temporada i després de la reestructuració dels dos Sèniors femenins en un, acaben 2019 a la part alta de la taula de la classificació i amb bon regust de boca

5. EQUIPS BASE. Ha estat un altre any molt positiu pels equips base que han experimentat un creixement exponencial a nivell esportiu i de formació de valors. Un altre any l’Escola de bàsquet ens ha fet gaudir. Com a colofó final del curs passat, al juliol, el Júnior A va disputar les fases a Preferent davant el Cornellà, l’Almeda i el Girona, quedant a un pas del bitllet a la màxima categoria. Aquesta nova temporada som en total 22 equips, una Escola de bàsquet i amb 3 equips Sèniors com a punta d’una piràmide formada per 264 esportistes

6 UN 3X3 DE RÈCORD: 107 equips i 450 jugadors. Són les xifres RÈCORD d’un 3×3 que passarà a la història en la seva 5a edició. Un any més vam trencar el sostre per viure una jornada festiva de bàsquet espectacular a La Plana el diumenge 2 de juny. Vam tenir presència internacional amb la selecció andorrana de 3×3 masculina i femenina  i de nou, van repetir les noies de la Selecció Espanyola 3×3, amb dues campiona de Lliga Femenina a les seves files, la Núria Martínez i l’Helena Oma de l’UniGirona. Recordem que les de Fontajau, a banda de ser campiones de Lliga van arribar a les semifinals de l’Eurocup i a la final de la Copa de la Reina de Vitòria

7 CAMPIONS  DE LA COPA BADALONA: La temporada 19-20 pel SÈNIOR MASC A CÍRCOL COTONIFICI arrencava amb una gran notícia. 5 anys després el Círcol guanyava la Copa Badalona de Bàsquet. Després de derrotar al Llefià i al Natzaret, conjunts de Tercera Catalana, a la final ens vam trobar al Sant Josep, conjunt de Copa Catalunya. Un derbi històric a Copa Catalunya que acaba amb triomf clar després d’una gran arrencada. En noies, derrota a les semifinals davant el Natzaret, després de superar en uns emocionants quarts de final al Sant Josep amb un triple sobre la botzina

8 MÉS FEMENÍ QUE MAI. 8 equips femenins, presència a totes les categories. 84 noies fent bàsquet, fent Círcol. 2 equips a la categoria Premini. Hem multiplicat per 5 el nombre d’entrenadores. Si l’any passat ja vam donar un cop a la taula pel bàsquet femení, aquest 2019  hem donat un gir més. L’aposta pel bàsquet femení és ferma i n’estem molt orgulloses de dir-ho.

9. L’IMBATIBLE SÈNIOR B 12 victòries en 12 partits aquest inici de la temporada 19-20 fins l’aturada de Nadal. És l’excel·lent balanç d’arrencada del conjunt de Segona Catalana masculina. Argentona, Masnou, Teià, Caldes, La Mina, BM Viladecans, Parets,Boet Mataró, CB Viladecans, Les Franqueses, Llefià i Minguella, són aquests 12 rivals que no han pogut derrotar a aquest intractable líder. El Santa Coloma és el proper rival que tancarà la primera volta. Una victòria del Círcol, l’11 de gener ens farà completar la volta perfecta

10 PADRINES I PADRINS. És la nova iniciativa engegada des del Bàsquet Círcol. Jugadores i jugadors dels Sèniors A Masculí i femení han apadrinat alguns dels equips de base del club. Això implica anar als entrenaments, participar-hi, anar als partits i formar part en definitiva de l’equip. Una iniciativa molt ben rebuda per les noies i nois del nostre bàsquet formatiu

11. GRÀCIES ALS PATROCINADORS QUE AQUEST ANY S’HAN SUMAT AL PROJECTE Cotonifici CanalCentre Mèdic La VilaJardineria Monés La Parada Bdn Karns FiblaDrogueria Boter,s.lK-nonge-50 Perruqueria Susana Nuñez Gesesport Projectes Esportius, Clinica Dental Torner, Pàdel La Riera Taller d’Art La Finestra

12 79 ANYS BÀSQUET:

  • 22 equips (14 masculins i 8 femenins)
  • 264 esportistes (181 jugadors i 83 jugadores)
  • 2 equips d’Escola de bàsquet amb 22 infants
  • Més de 40 tècnics i entrenadores, delegats i delegades
  • Direcció tècnica
  • Un Preparador físic
  • Junta de bàsquet
  • Junta Central del Círcol

I 79 anys d’història al darrere i molts per endavant. Són les xifres de la fotografia oficial de la temporada 19-20 al bàsquet del Círcol que es va presentar l’1 de desembre a La Plana

Així entrem al 2020. Un any esportivament marcat pels JJOO de Tòquio 2020 on la modalitat del bàsquet 3×3 entra al programa de competició olímpic per primera vegada. Al Círcol, ens bolcarem de nou amb la realització de la 6a edició del 3×3 el 7 de juny on tindrem també la mirada posada a la cita olímpica. El 3×3, el Campus i diferents tornejos seran cites del nou any que marcaran el calendari 2020 esportiu al Bàsquet Círcol.

Aprofitem per desitjar-vos un gran 2020 ple de salut, felicitat i bàsquet a TOTHOM. Ens retrobem ben aviat a pistes!