Després de les vacances de Nadal i d’aquestes dues setmanes d’aturada oficial, aquest cap de setmana hem arrencat el 2020 de bàsquet de manera oficial. Ho hem fet de manera gradual, ja que els equips de Promoció (de Preminis a Cadets) arrencaran de nou, el proper cap de setmana. De fet, hi va haver un equip, el SOTS-21 MASC EL CÍRCOL B que va recuperar un partit ajornat, just enmig de Nadal, el 2 de gener. Ha estat un cap de setmana on ens hem posat al dia amb partits ajornats al seu dia i alguns equips han tingut doble jornada. Ha estat, aquesta, la jornada que tancava la primera volta de la temporada. 

Ho repassem tot plegat. Abans, fem el primer cop d’ull del 2020 als primers resultats oficials del nou any. Són aquests.

Com diem, el SOTS-21 MASC EL CIRCOL B va ser el primer equip en arrencar el 2020 de manera oficial. Ho va fer en un ajornat, just després d’any nou i en plenes Festes de Nadal. Va ser un derbi a La Plana, visitant el Badalonès en la jornada 10. Els vermells es van mostrar molt superiors des del salt inicial i on va arribar a dominar fins a 19 punts.

Ja entrats en la jornada d’aquest cap de setmana, un altre Badalonès – Círcol obria foc a la voràgine de partits. El JÚNIOR FEM visitava el Poliesportiu de Pomar. El Círcol veia com els molts errors propis acumulats en les boles perdudes i el tir passaven factura i perdien.

En aquesta jornada de descans pels equips de Promoció, l‘INFANTIL MASC EL CÍRCOL A ho va aprofitar per jugar un duel amistós davant el Minguella que deixa unes magnífiques sensacions. Millora tant en defensa com en l’atac 1 contra 1. Gran satisfacció global. A Sant Crist, el MINI MASC EL CÍRCOL A també va tenir amistós. En el seu cas davant el Natzaret. 

A la tarda de dissabte vam concentrar la gran part de l’activitat esportiva en clau Círcol. Ho encetàvem tot plegat al Maresme. A Palafolls, el JÚNIOR MASC EL CÍRCOL B queia ajustadament en un bon partit dels badalonins. 
Circumstancialment, els partits de Copa Catalunya masculina i de la Segona Catalana masculina que normalment es juguen diumenge, es van passar a la tarda de dissabte, per arrencar el 2020 amb un doble Círcol – Santa Coloma. 

Primer, amb la victòria del SÈNIOR MASC A CÍRCOL COTONIFICI. Una gran victòria, la segona consecutiva a Copa Catalunya en un partit molt atractiu per l’espectador. Els badalonins arrenquen forts, però ràpidament, els visitants igualen el matx. No és fins als darrers dos minuts que amb tres triples consecutius el Círcol trenca la igualtat existent fins al moment i rubrica un gran triomf. 

Tot seguit, la nova victòria, la 13a del SÈNIOR MASC EL CÍRCOL B. La que completa la volta perfecta. L’equip segueix invicte a la Segona Catalana Masculina havent guanyat a tots els equips del grup 2 del Campionat. Una victòria molt suada i és que comença a remolc i no és fins al darrer quart que dóna un cop de puny sobre la taula i resolt el matx amb solvència.

Els darrers enfrontaments del dissabte ens porten a dos fronts al Baix Llobregat, al vespre. 

El primer, al Joan Busquets, la pista del Prat, on el SÈNIOR MASC EL CÍRCOL C va derrotar als locals ajustadament, remuntant 17 punts en contra i amb l’afegit, a més de presentar-se al matx amb forces baixes. 

El segon front, ens porta al Ramon Martí, la pista de l’Esparreguera, on el SOTS-21 MASC EL CÍRCOL A recuperava el matx de la sisena jornada. El Círcol gràcies a una bona arrencada on assoleix el marge final, aconsegueix gestionar la resta del matx i resistir a la pressió rival a la segona part
L’endemà, diumenge, l’obríem a La Plana amb doble menú. 

D’una banda la victòria del JÚNIOR MASC EL CÍRCOL A davant el Blanes. Els badalonins que dominen els tres primers períodes i arriben a guanyar de 10 punts al final del 3Q veuen com els blanencs reaccionen al final i acaben patint per assolir la victòria

De l’altre, la derrota del SÈNIOR FEM CÍRCOL CENTRE MÈDIC LA VILA davant el JET de Terrassa. Un terrible darrer quart de 6-25 destrossa tota esperança de triomf local després d’un matx molt igualat fins al moment a la Segona Catalana Femenina.

Ja a la tarda, el SOTS-21 MASC EL CÍRCOL A disputava el duel de jornada regular contra el Nou Bàsquet Olesa. Amb un gran darrer període (27-8 de parcial) el Círcol es desfà d’un combatiu conjunt olesà que havia dominat fins al moment en el marcador. L’equip amb les dues victòries aquest cap de setmana puja a la segona posició de la taula classificatòria.

Al mateix temps, al Vallès Oriental, el JÚNIOR FEM disputava el duel ajornat de la jornada 11 a pista del Mollet. Tot i que com dissabte van seguir havent molts errors en pilotes perdudes, l’equip badaloní es mostrà molt més combatiu en defensa i lluita en el rebot per tal d’assolir un gran triomf.

Finalment, a l’altre cantó del Vallès, a Rubí, al Vallès Occidental, el SOTS-21 MASC EL CÍRCOL B tancava la jornada visitant al Sant Jordi.  Bon partit del Círcol en línies generals. Igualtat fins a la mitja part. Al segon temps, els rubinencs dominen al marcador davant d’uns sempre competitius badalonins.

D’aquesta manera tanquem la primera jornada del 2020 de bàsquet oficial, com heu vist reduïda i només amb la presència dels equips més grans del Círcol. La setmana que ve tot torna a la normalitat. És a dir, amb tots els equips del Círcol jugant, ja sigui amb l’arrencada de la segona volta pels grans, ja sigui amb l’inici de la fase regular per la resta d’equips.

Els de “El Final de la Jornada” us ho explicarem tot i us emplacem ja a la setmana que ve fent camí pel 2020 de bàsquet. 

Fins aleshores

Salut i cistelles