Al Círcol hi han jugat tant els nois com les noies. I és que el bàsquet femení forma una part molt important en la història de la secció.

Una història en femení que arrenca a la temporada 1969-70, amb un primer equip que s’inscriu a Segona Provincial dirigit per Albert Casadó. L’any anterior havia agafat interinament el primer equip masculí les darreres jornades per malaltia de l’entrenador Josep Xicart

Aquell primer equip femení del Círcol era molt jove i sorgit de l’Escola Sant Andreu de Natzaret. Entre les seves files hi trobem un nom molt lligat al bàsquet del Círcol i a una nissaga de grans jugadors d’aquest esport i del Círcol: Pilar Sada

Villacampa, Carvalho, Foncalda, Anna Maria Murillo, Esperança Bertrán, Natàlia Palacios, Maria Rosa Gispert, Montserrat Giménez, Maria Torres i Isabel Sánchez, a més de Pilar Sada fomen aquest equip pioner de bàsquet femení al Círcol que acaba al seu primer any de vida a mitja taula de la classificació general per davant del Sant Josep sumant 10 victòries en 16 partits.

A la temporada 1978, el bàsquet femení desapareix.

A la campanya 1984-85, coincidint amb la re-fundació de la secció reneix el bàsquet femení. L’equip Sènior s’inscriu a Segona Catalana dirigit per Josep Duran, persona molt vinculada a la casa, com a responsable de la Plena del Dia de Nadal. També es van creant equiips femenins formatius.

Entre els noms d’aquests anys al Sènior femení hi trobem Rori Pruneda, una persona molt vinculada a la secció com a directiva i recentment com a màxima responsable de la secció.

Amb la Rori trobem en aquells equips Sèniors a gent com la Maite Pérez, mare d’un jugador actual de la plantilla del Sots21 Preferent B, Montserrat Salvans, o Roser Puente entre altres.

La temporada 1994-95 és el moment més àlgid del bàsquet femení del Círcol, quan juga a Segona divisió estatal A. Això va ser possible, perquè el Joventut va renunciar a la plaça per l’elevat pressupost que comportava està a la categoria.

En aquell any a un pas de l’elit del bàsquet estatal, el Círcol, un equip molt jove amb noms com Marquès, Palau o Baldrís acabarà amb 6 victòries, cuer en una Lliga molt renyida a la part de baix on la salvació, marcada pel Reus va quedar amb 8 victòries

Dos anys més tard, el bàsquet femení desapareix per retornar paulatinanemt a la temporada 2005-06.

Primer des dels equips de base i posteriorment amb un equip Sènior, inscrit a Tercera Catalana el 2009. Aquest equip, en dos anys consecutius, assoleix dos ascensos consecutius i puja a Primera a la temporada 2011-12.

Curiosament aquells partits amb noms com l‘Alba Morales, la Sònia Artime, la Maria Zambrano, o l’Anna Carpio es jugaven a Montgat, uns diumenges a la tarda plens de bàsquet femení amb el partit del Júnior el Sènior A i el Sènior B

La temporada 2013-2014, just en acabar la temporada a Primera, el Sènior femení desapareix. L’any següent es torna a apostar per un equip Sènior, base de l’actual conjunt de Segona Catalana Femenina

També es formen equips femenins de base amb gran acollida i amb èxits sobretot en l’etapa actual assolint Campionats i Subcampionats i places a Preferents.

A destacar, el gran paper de la generació de 1999 dirigides per Jaume Lleal on van ser, de forma consecutiva, Subcampiones de Catalunya Preinfantil el 2012, Campiones de Catalunya Infantil el 2013, assolint la categoria Cadet Preferent el 2014 i sent Campiones de Catalunya Júnior Interterritorial al Nou Congost de Manresa, el 2016.

La Laura Casanova, l’Estel Sallas, la Cristina Royo, la Txell Torrente o la Marta Torrents van formar part d’aquesta gran generació del Círcol i ara també són part de l’actual Sènior A femení a Segona Catalana

Fa dos, el Júnior femení, de la generació del 2000 amb Miki Segura de tècnic juga a Preferent. Les germanes Maria i Neus Duran, Laura Roger o l’Alba Garcia van tornar el Círcol a una categoria de Preferent en una Lliga amb equips molt potents del bàsquet femení com el Sant Adrià o l’Almeda de Cornellà

Actualment el bàsquet femení al Círcol fa una aposta clara i contundent per l’esport femení i compta amb 8 equips.

Un equips Sènior, a Segona Catalana formada per la base de la generació del 1999 amb noms com Laura Casanova, Cristina Royo o Txell Torrente i gent vinculada molts anys al Círcol com Marra Molina

L’aposta pel bàsquet femení no s’atura només amb els equips Sènior, creixem des de la base. Des de Premini a Júnior tenim representació femenina. També tenim gran presència femenina a l’Escola de bàsquet.

Volem seguir formant jugadores i entrenadores. Estem molt orgullosos i orgulloses de dir que hem augmentat la presència d’entrenadores als nostres equips. La Marta Molina, que també és jugadora al Sènior A és entrenadora del Premini fem A. La Marta no està sola i està acompanyada de Carla Violán. En el nou Premini Fem B tenim parella d’entrenadores amb la Laura Roger i l’Alba Heredia. També tenim presència femenina a les banquetes de l’Infantil B masculí amb la Laura Casanova; la Núria Avinyó i la Raquel Garcia tècniques de l’Infantil femení, la Marta Torrents al Preinfantil femení i la Marta Molina al Cadet Femení. I també dues entrenadores a l’Escola de Bàsquet, la Carlota Forns i la Cèlia de Los Heros

Ens agradaria en el futur més pròxim ampliar aquesta nòmina de jugadores que vulguin també formar-se al Círcol com entrenadores. I seguir fomentant també els valors de l’esport des de la vessant femenina.

Acabem ensenyant-vos la plantilles de l’actual Sènior A femení Círcol Centre Mèdic La Vila. Juga cada dos diumenges al matí a La Plana.

Sènior Femení Círcol Centre Mèdic La Vila 19-20

Número Nom
3 Laura Casanova
5 Irene Guirado
6 Marta Torrents
8 Marta Molina
12 Txell Torrente
13 Laura Roger
14 Maria Duran
16 Cristina Royo
18 Adara Rodriguez
28 Raquel Garcia
33 Clàudia Torras
38 Núria Avinyó
Entrenador Jordi Roger
Preparador físic David Molina
Delegat Jaume Torras

La història del bàsquet al Círcol ha passat per molts alts i baixos i moments de tot. Actualment amb la base consolidada i la presència notable d’equips a les categories Sènior, el bàsquet femení al Círcol és un dels grans pilars de la secció. Seguim!